Vegan beslenme nedir? Veganlık nedir? Canan Karatay veganlar hakkında ne dedi?

Vegan beslenme nedir, nasıl olur? Veganlık nedir? Vegan beslenmenin zararları nelerdir? Canan Karatay veganlar hakkında ne dedi? Vegan ne demek? soruları Canan Karatay'ın veganlar hakkında söylediği sözler üzerine hızla araştırılmaya başlandı. Canan Karat

 Kalp ve İç Hastalıkları Profesörü Canan Karatay yine olay yaratacak açıklamalarda bulundu. Daha önce Fransız İhtilaline tuz sebep olduğu sözleri ile gündem olan Karatay veganlar hakkında " tahıl beyinli" sözleri sarf etti. Karatay'a Leman Sam ve Ömür Gedik sert sözlerle yanıt verdi. Önce Leman Sam kendisini ağır bir şekilde eleştirirken, bir tepki de Ömür Gedik'ten geldi. Ömür Gedik Canan Karatay hakkında "şarlatan" benzetmesi yaptı.Peki Canan Karatay'ın bahsettiği vegan beslenme nedir, veganlık nedir, veganlar nasıl beslenir?

CANAN KARATAY'IN VEGANLAR TAHIL BEYİNLİ SÖZLERİNE ÇIĞ GİBİ TEPKİ!

Prof. Dr. Canan Karatay , katıldığı bir televizyon programında veganlığı hastalık olarak tanımladı. Prof. Dr. Karatay, "Tahıl hayvan yemidir. İnsan vücudu tahılları kullanmaya programlanmamıştır. Tahıl yersek koyun gibi oluruz. Tahıl yersek tahıl beyinli oluruz. Vegan demek tahıl beyinli demek. Veganlar kısa ömürlüdür. Veganlar yalnız tahıl yiyor tavşan ve koyun gibi. Veganlık hastalıktır" demişti.

VEGAN BESLENME NEDİR? NASIL OLUR? VEGANLIK NEDİR?

1940’lardan beri dile getirilmeye başlanan ve alternatif bir tüketim biçimini savunan veganlık, 1944’te Vegan Birliği’nin kurulmasıyla kurumsal bir kimlik de kazanıyor.

Sadece beslenme alışkanlıklarını değiştirmekle bitmeyen veganlık, hayvanların sömürüsüne dayanan her türlü tüketim zincirinin karşısında durmayı gerektiriyor. Örneğin; hayvanlar üzerinde denenen ilaçlardan tutun da, hayvanların yarıştırıldığı müsabakalara kadar pek çok şey veganlığın karşısında durduğu konular arasında. Beslenmenin günlük hayatın vazgeçilemez bir parçası olması nedeniyle, veganlığın da görünürlüğü en fazla olan uygulaması

VEGANLAR NASIL BESLENİR?

Veganlar genellikle aşağıdaki besinleri tükeriyor:

Nohut, mercimek, bezelye, fasulye, barbunya, sebzeler, tüm yeşil bitkiler, soya ürünleri, işlem görmemiş kuruyemişler (ceviz, fıstık, badem, fındık vb.), kuru meyveler, bitkisel yağlar (zeytin ve zeytinyağı, keten tohumu yağı, ceviz yağı, fıstık yağı, fındık yağı), tahıllar (pirinç, yulaf, kinoa, kuskus, bulgur, mısır vb.), bitter çikolata, tofu, soya ürünleri vegan beslenmenin vazgeçilmezleri. Fakat yalnızca hayvansal gıdalardan elde edilen B12 ve D vitaminlerini takviye olarak dışarıdan almak gerekir.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Sağlık Haberleri