Uyku Apnesi ne demek, TDK'ya göre Uyku Apnesi kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Hayatımız boyunca çok farklı kelimelerle karşılaşmakta ve anlamını araştırmaktayız. Uyku Apnesi karşımıza sıkça çıkan bu kelimelerdendir. Uyku Apnesi ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Uyku Apnesi kelimesinin anlamını en doğru şekilde öğrenmeniz için bu bilgilendirici makaleyi sizler için toparladık.

Türkçe zengin dil çeşitliliğine sahip olmasından dolayı günlük hayatta anlamını bilmediğimiz kelimeleri sık sık cümle içinde kullanırız. Kullandığı kelimelerin anlamlarını merak edenler meraklarını gidermek için araştırma yapıyor. Uyku Apnesi ne demek? Uyku Apnesi TDK sözlük anlamı ne demektir? sizler için araştırdık….

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi uyku apnesi kelimesi. Peki uyku apnesi ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre uyku apnesi nedir, uyku apnesi kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

UYKU APNESİ NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Uyku apnesi kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.

TDK'ya göre uyku apnesi kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Uykuda en az 10 saniye süren solunum duraklamalarından kaynaklanan ve uyku düzeninin bozulmasına sebep olan bir hastalık

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Ne, Nedir Haberleri