Meyveler çeşitli vitamin ve minerallerden dolayı bağışıklığı güçlendirmede önemli rol oynar. Taze, kurutulmuş, dondurulmuş şekilde tüketilebilen meyveler hem yaz aylarında hem de kış aylarında bir kalkan görevindedir. Bu yüzde sık sık ve ölçülü bir şekilde meyve tüketmek bedeni istenmeyen bakteri ve virüslerden koruyabilir.
Uygulayacağınız 5 önemli ipucu ile bağışıklığınızı güçlendirin
Bağışıklık spesifik antikorlar veya duyarlılaştırılmış beyaz kan hücreleri yoluyla patojenlerin gelişmesini engelleyerek vücuda enfeksiyon veya hastalık girmesini engelliyor. Hücre, doku ve organların tehlikede olup olmadığını anlayan bağışıklığı zinde tutmak sağlık açısından oldukça önemlidir. Bunun için uygulanabilecek basit yöntemler bağışıklığı güçlendirir ve hastalıklara karşı koruma sağlar. Uygulanması gereken 5 basit yöntem...
Yeşil yapraklı, kırmızı ve turuncu renkli besinle hem vücudu hem de bağışıklığı kuvvetlendirerek zinde olmayı sağlar. Domates, yeşil soğan, kırmızı biber, ıspanak, roka, karnabahar, brokoli gibi besinleri mevsiminde tüketmek bağışıklığı olumlu etkileyecektir.
Düzenli olarak prebiyotik kullanımı sağlığı olumlu yönde etkileyerek hem kemik sağlığını korumaya hem de vücuda girmeye çalışan bakteri ve virüslere karşı koruma sağlar. En iyi prebiyotik gıdalar arasında sarımsak, soğan, pırasa, kuşkonmaz, süt ve süt ürünleri gibi ürünler bulunur.
Sağlıklı bir vücuda sahip olmak için hiç kuşkusuz en önemli şeylerden birisi iyi bir vücuda sahip olmaktır. Vücut ağırlığını korumak, kronik hastalıklara karşı koruma sağlamak için obezite riskinden uzak durmak gerekir. Bunun için de en iyi kural günlük olarak tüketilen besinlerde porsiyonları ölçülü bir şekilde ayarlayabilmektir. Cinsiyete, aktivite düzeyine ve yaşa göre porsiyonlar hesaplanmalıdır.
Şeker, yiyecek ve içecek ürünlerinin büyük çoğunluğunda bulunur ve kişinin kontrolü dışında tüketilir. Çok fazla tüketimde hem kilo alımı kolaylaşır hem de kan şekeri seviyesi yükselerek bağışıklık zayıflar. Bu nedenle alınan şeker miktarı çok az seviyede olmalıdır.