Üsküdar'da "İz Bırakan Öğretmen Olmak" semineri düzenlendi

Üsküdarlıların yoğun katılım gösterdiği "İz Bırakan Öğretmen Olmak" semineri Nevmekan Sahil'de düzenlendi. Üsküdar Belediyesi tarafından gerçekleştirilen programa Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Şanlıer ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Bir öğretmen olarak çocukları ve gençleri yetiştirme hakkında tüyoların verildiği "İz Bırakan Öğretmen Olmak" semineri Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Şanlıer ve çok sayıda vatandaş katılımıyla Üsküdar Nevmekan'da gerçekleşti.

Öğretmen ve öğretmen adaylarının yoğun ilgi gösterdiği seminerde Psikolog Prof. Dr. Acar Baltaş, "Bir öğretmen derse girerken dersimi en iyi şekilde anlatayım diye girmek yerine 'ben yarının Türkiye'sini oluşturmak üzere giriyorum' diye girerse, yaptığı işe bu anlamı yüklerse dersine vereceği bilgiyi bir araç olarak kullanarak öğrencilerin dünya için iyi bir insan olmalarını sağlar. Benim bugün öğretmenlerle bir saatlik sohbetimin temel mesajı budur. Öğretmenlerin yaklaşılabilir olması, öğrencilerini anlamak için dinlemeleri, onlarla bağ kurmaları ve en önemlisi her öğrencinin içindeki farklı biricik olan şeyi fark etmeleri, keşfetmeleri bunun için çaba harcamaları gerekir." dedi.

Bir buçuk saat süren seminerde Psikolog Prof. Dr. Acar Baltaş çocukları ve gençleri yetiştirme tüyoları hakkında bilgi verdi. Zaman zaman slaytlarla devam eden Baltaş'ın konuşması katılımcılardan oldukça ilgi gördü.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yerel Haberleri