Üniversiteler ne zaman başlayacak, hangi tarihte açılacak 2022? Özel üniversiteler, devlet üniversiteleri ne zaman başlayacak 2022?

YKS ve DGS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, üniversitelerin en zaman açılacağına dair internette aramalar yapılıyor. Peki Üniversiteler ne zaman başlayacak, hangi tarihte açılacak 2022? Özel üniversiteler, devlet üniversiteleri ne zaman başlayacak 2022? İşte detaylar...

Üniversite adayları, 5 Ağustos Cuma günü itibarıyla sona eren YKS tercihlerinin sonuçlarını 15 Ağustos Pazartesi itibarıyla sabah saatlerinde öğrenmişti. Aynı zaman DGS yerleştirme sonuçları da bugün, yani 7 Eylül Çarşamba 2022 tarihi itibarıyla açıklandı. Hangi üniversitelere ve hangi bölümlere yerleştiklerini öğrenen üniversite adayları, kayıtlarını tamamladıktan sonra üniversitelerin ne zaman başlayacağını merak ediyor. Peki Üniversiteler ne zaman başlayacak, hangi tarihte açılacak 2022? Özel üniversiteler, devlet üniversiteleri ne zaman başlayacak 2022? İşte bu soruların yanıtları...

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN BAŞLAYACAK, HANGİ TARİHTE AÇILACAK 2022? ÖZEL ÜNİVERSİTELER, DEVLET ÜNİVERSİTELERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz sene, üniversitelerin başlangıç tarihini 13 Eylül olarak duyurmuştu. Gecen seneye ait akademik takvim, 13 Eylül tarihi itibarıyla başlamıştı.

Bu sene ise, yani 2022-2023 yeni eğitim öğretim yılı adına herhangi bir tarih açıklaması yapılmadı. Ayrıca üniversitelere göre, açılış tarihleri de farklılık gösterebiliyor. Resmi bir açıklama geldiğinde haberimizde yer vereceğiz.

2022 ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

15 Ağustos'ta açıklanan 1. tercihlerin sonuçlarının ardından üniversite ve bölümlerin kontenjanlarının büyük bir kısmı dolmuştu. Boş kalan kontenjanlar ve herhangi bir bölüme yerleşemeyen öğrenciler için ek yerleştirme süreci başlayacak. Ek yerleştirmelerin ardından dolan kontenjanlar sonrası adayların kayıt işlemleri başlayacak. Kayıt işlemlerinin 22-26 Ağustos tarihleri arasında, elektronik kayıtların ise 22-24 Ağustos tarihleri arasında yapılacağı duyuruldu.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

İlgili Haberler

YKS ek yerleştirme hangi bölümler için geçerli, kimler ek tercih yapabilir 2022? YKS ek yerleştirme ön lisans, lisans taban puanları ve boş kontenjanları
YKS ek yerleştirme başladı mı, hangi tarihte başlayacak 2022? Ek yerleştirme ücreti ne kadar, hangi bankaya yatırılır? YKS ek tercih kılavuzu 2022
Uzman ve başöğretmenlik sınava gelen tepkiler üzerine açıklama yapan Bakan Özer: "Biz sadece alınan eğitimi değerlendiren bir sınav yapacağız"

Eğitim Haberleri