Üniversite öğrencileri için verilecek olan ulaşım desteğinin detayları belli oldu: 2022'de 2 bin, 2023'te 3 bin TL...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası açıkladığı üniversite öğrencilerine ulaşım desteğinin detayları açıklandı...

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından aile evinden uzakta yükseköğrenim gören öğrencilere ulaşım desteği sağlayacaklarını duyurmuştu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, üniversite öğrencileri için sağlanacak olan ulaşım desteğinin ayrıntılarını paylaştı.

TÜRK ÖĞRENCİLERE VERİLECEK

Sektör kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, ulaşım desteği ailesinden uzakta üniversite eğitim gören, 25 yaşın altında olan ve lisans eğitimi gören Türk öğrencilere sağlanacak. 2022 yılı için 2 kez gidiş-dönüş şeklinde, bilet başına 500 TL olmak üzere toplam 2 bin, 2023 için ise bilet başına 750 TL olmak üzere toplam 3 bin TL şeklinde yardım yapılacağı belirtildi.

Öğrenciler için ayrılan ulaşım desteği bütçesi toplamda 300 milyon TL olarak açıklandı. Bu destekten 150 bin üniversite öğrencisinin yararlanması bekleniyor.

ÖDEMELER IBAN HESAPLARINA YATACAK

Ailelerinin ikamet ettiği bölgelerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından başvuruda bulunan öğrenciler, başvuruları kabul edildikleri takdirde IBAN hesaplarından ödemeleri alabilecek.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

İlgili Haberler

Üniversite ulaşım desteği ne kadar? 2022 Ulaşım desteği başvuru şartları neler, nasıl başvurulur?
Ekrem İmamoğlu, üniversite öğrencilerine seslendi! "75 bin öğrenciye geri ödemesiz 4.500 TL burs..."
Üniversiteye yerleşen öğrencilerin dikkatine! YÖK duyurdu! O işlemler için bugün son gün!

Gündem Haberleri