Un Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Un Çorbası Nasıl Yapılır?

Un Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Un Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Un Çorbası nasıl hazırlanır, Un Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Un Çorbası için Malzemeler:

8 bardak et suyu 2,5fincan un 4 kaşık margarin 2 kaşık margarin kırmızıbiber

Un Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Bir tencere içinde 4 kaşık yağı eritip unu kavurun, rengi dönünce yavaşça et suyunu ilave edin. Topaklaşmaması için karıştırın ve bu şekil 15 dk kaynatın. Ayrı bir tavada 2 kaşık yağı eritip kırmızıbiber ile karıştırın, bunu da pişen çorbanın üzerine gezdirerek servise sunun.

Un Çorbası 2. tarif

Un Çorbası için Malzemeler:

2 bardak un 5 bardak su ½  bardak sıvıyağ 1 kaşık salça 2 kaşık tereyağı tuz karabiber

Un Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Yağı bir tencerede kızdırın ve unu kavurun; rengi dönünce suyu ekleyin tuzunu ayarlayın ve karıştırarak kaynatın. Koyulaşınca ocaktan alın, servis tabağına koyun. Tereyağını eritip salçayı karıştırın ve bunu çorbanın üzerine gezdirin.

Un Çorbası 3. tarif

Un Çorbası için Malzemeler:

8 bardak et suyu, 4 kaşık un, 2 adet yumurta, 1 adet limon, tuz, kırmızıbiber, yağ, 1 kaşık salça

Un Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Et suyunu hazırlayın. Un, yumurta, limon suyu ve tuzu çırpın, bir tencere içine alın, üzerine et suyunu dökün. Karıştıra karıştıra kaynayana kadar pişirin. Kıvamı gelince altını kapatın. Bir tava içinde yağı kızdırın, salçayı karıştırın, kırmızıbiberi de serpip çorbaya ekleyin ve servise sunun.

Un Çorbası 4. tarif

Un Çorbası için Malzemeler:

1 adet yumurta 3 kaşık yoğurt 3 kaşık un 1 bardak et suyu 4diş sarımsak 1 kaşık tereyağı toz kırmızı biber tuz su

Un Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Terbiyesi için bir kap içinde yoğurt, un ve yumurtayı koyup çırpın. Üzerine az sıcak su ilave edin, dursun. Bir tencere içine bol miktar sıcak su koyun; içine et suyunu karıştırıp kaynamaya bırakın. Terbiyeyi tencereye ilave edin ve sürekli karıştırarak kıvama gelmesini sağlayın. Un çorbasının üzeri için ise tavaya tereyağı atıp eritin, sonra üzerine toz kırmızıbiber ilave edip sos elde edin. Çorbayı servis tabağına alın. Üzerine tereyağlı sos ile süsleyerek servise sunun.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yemek Tarifleri Haberleri