UEFA'dan flaş koronavirüs kararı

UEFA, yeni tip koronavirüs (KOVID-19) salgını sebebiyle 2020'nin Mayıs'ında oynanması planlanan UEFA Şampiyonlar Ligi finali, UEFA Avrupa Ligi finali ve UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi finalinin ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu.

UEFA'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle bugün yapılan toplantıda Mayıs 2020'de yapılması planan Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Kadınlar Şampiyonlar Ligi finallerinin ertelendiği belirtildi.

UEFA'nın açıklamasında, tarihler ile ilgili resmi bir kararın henüz alınmadığı ve ileriki dönemlerde duyuru yapılacağı da eklendi.

UEFA ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNAL MAÇI 30 MAYIS'TA İSTANBUL'DA OYNANACAKTI

UEFA Şampiyonlar Ligi final maçının 30 Mayıs 2020 tarihinde İstanbul Olimpiyat Stadyumu'nda, UEFA Avrupa Ligi finalinin ise 27 Mayıs 2020 tarihinde Polonya'nın Gdansk şehrinde bulunan PGE Arena'da oynanması planlanıyordu.

UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi final müsabakasının ise 24 Mayıs 2020 tarihinde Avusturya'nın başkenti Viyana'da bulunan Viola Park'ta oynanması planlanıyordu.

Açıklamada maçların hangi tarihlerde oynanacağına dair kararın henüz verilmediği ancak geçtiğimiz hafta UEFA başkanı Aleksander Ceferin başkanlığında toplanan çalışma grubunun konuyla ilgili çalışmalara başladığı belirtildi.

ERTELEME KARARI

UEFA, corona virüsü salgını sebebiyle UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi maçlarını 13 Mart 2020 tarihinde ertelemişti. 17 Mart Salı günü ise Ceferin başkanlığında federasyon başkanları ve paydaşlarının katılımıyla telekonferans yoluyla yapılan görüşme sonucunda 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2020) 2021'e ertelenmesi kararı alınmıştı..

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Spor Haberleri