Ud-i Hindi'nin satışı yasaklandı, sosyal medyada tepkiler gecikmedi

Şişi İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, CİMER'e gelen şikayet üzerine Ud-i Hindi ismiyle bilinen bitkinin gıda olarak tüketilecek formda satışa satıldığı gerekçesiyle satışının durdurulmasına karar verdi. Bunun üzerine sosyal medya kullanıcıları Twitter'da #udihindiyağıyasaklanmasın etiketi ile paylaşımda bulundular.

Şişli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından alınan 27 Nisan 2021 tarihli  toplatma kararında CİMER'e yapılan Ud-i Hindi isimli bitkinin Türk Gıda Kodeksi - Bitki Pozitif listesinde bulunmadığı ve gıda olarak tüketilebilecek formlarda ( macun, çay, yağ, toz) satışa sunulduğu şikayeti yapıldığı ifade edildi. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan incelemede bu ürünün Bitki Pozitif listesine alınmasının uygun görülmediği ifade edildi. 

SATIŞI DURDURULDU

Kararda ilçe müdürlüğüne ulaşan şikayette Hepsiburada internet sitesinde Ud-i Hindi bitkisi içeren ürünlerinin bulunduğu ve site üzerinde yapılan incelemede birden fazla satıcıya ait farklı gıda ürünlerinin olduğu tespiti yapılarak ürünlerin satışının durdurulması hususunda gereğinin yapılması istendi.

Bu kararın ardından #udihindiyağıyasaklanmasın etiketi ile sosyal medya kullanıcıları çok sayıda paylaşımda bulundular.

İşte yapılan paylaşımlardan bazıları:

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri