UCM'den İsrail'e soruşturma

Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Fatou Bensouda, İsrail'in işlediği savaş suçlarına ilişkin soruşturma başlatmak istediğini duyurdu.

İsrail'in işlediği savaş suçlarına ilişkin soruşturma başlatmak istediğini duyuran Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Fatou Bensouda yaptığı açıklamada "Tüm güvenilir bilgilerin kapsamlı, bağımsız ve objektif bir değerlendirmesinin ardından soruşturma açılmasına ilişkin tüm kriterlerin karşılandığını" belirtti.

"SORUŞTURMA ADALETİN ÇIKARLARINA HİZMET EDECEK"

Savcı Fatou Bensouda, yaptığı açıklamada "Soruşturmanın adaletin çıkarlarına hizmet etmeyeceğine inanmak için önemli bir neden yoktur." ifadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

Özgürlük Filosu Koalisyonu'na bağlı olan ülkelerdeki sosyal ve sivil hak savunucusu örgütlerin imzasıyla hazırlanan mektup UCM Başsavcısına sunulmuştu.

Özgürlük Filosu Koalisyonu üyelerinden Rumbo a Gaza adlı İspanyol sivil toplum kuruluşu konuyla ilgili açıklama yapmıştı. Rumbo a Gaza tarafından yapılan açıklamada "İşgal altındaki Filistin topraklarında, İsrail tarafından işlenen olası savaş suçlarının UCM tarafından araştırılmasını istediklerini" denilmişti...

Rumbo a Gaza'nın açıklamasında, işgal topraklarındaki Filistin'in durumuyla ilgili soruşturma talebinin 5 yıldır UCM'de ön incelemede bekletildiği belirtilerek, resmi bir soruşturmanın bir an önce açılmasının talep edildiği vurgulanmıştı.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri