Tuzlalı minik yürekler, Halepli çocuklar için oyuncak yaptı

Tuzla Belediyesi, üretilen oyuncakları savaş mağduru çocuklara göndermek üzere Oyuncak Atölyesi kurdu. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, ilk oyuncakları çocuklarla birlikte üretti.

Tuzla Belediyesi, Anne Çocuk Eğitim Merkezi çatısı altında Oyuncak Atölyesi kurdu. Tuzlalı ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin el becerisini geliştirme, başarma ve paylaşma duygusuyla 1 psikolog ve 2 uzman gözetiminde geliştireceği atölyede üretilen oyuncaklar, iç savaş mağduru Halepli çocuklara gönderecek. Her gün 09.00-16 saatleri arasında açık kalacak olan Tuzla Belediyesi Çocuk Atölyesi’nde hafta içi ilkokul 1. sınıf öğrencilerini, hafta sonu da aileler çocuklarıyla birlikte üretime katılacak.

Başkan Yazıcı, Çocuklarla Birlikte Oyuncak Hazırladı
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, atölyenin ilk gün programında Hacıoğulları Hilmi Sonay İlkokulu 1-G sınıfı öğrencileriyle birlikte atölye çalışmalarına katıldı. Başkan Yazıcı, 7 yaşındaki Umut Türkyılmaz ile mini marangoz makinalarında ahşap oyuncak parçalarını hazırladı. Başkan Yazıcı, 6 yaşındaki Esila Ateş ile birlikte parçaları birleştirerek, Esila’nın hayallerindeki renklere boyadı.

Çocuklar, Çocukluğunu Yaşayabilsin İstiyoruz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, atölyenin her çocuğun çocukluğunu yaşayabilmesi amacıyla kurulduğunu söyledi. İç savaş mağduru çocukların bir travma yaşadığına dikkat çeken Başkan Yazıcı, “Hem ülkemizin hem de dünyanın geleceğinin teminatı çocuklar. Suriye’de, Halep’te, dünyanın bir çok yerinde gerginliğin, olayların ve savaşların yaşandığı bir dönemde çocukların çocukluğunu yaşayabilmesini istiyoruz. Mağdur olan, çocukluğunu yaşayamadan büyüyen çocukları bir nebze de olsa o travmadan kurtarabilir miyiz diye bu projeye başladık. Oyun çağını yaşamadan, çocukluğunu yaşamadan büyüyen çocukların olduğu bir dünyada geleceğinin çok daha ferah olacağını düşünmek mümkün değil. Bütün dünyada çocukların çocukluğunu yaşayarak, oyuncaklarıyla oynayarak büyümesi için bu atölyeyi kurduk. Burada üretilen oyuncakları Halepli savaş mağduru çocuklara göndereceğiz.” dedi.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yerel Haberleri