Tuzla'da Geleneksel Sokak ve Akıl Zeka Oyunları

"Eğitim kenti" olarak bilinen Tuzla, eğitime verdiği önemi defalarca kanıtladı. Tuzla Belediyesi, her yıl geleneksel hale getirdiği 3. Sokak Oyunları Olimpiyatı ile 2. Akıl ve Zeka Oyunları ilçedeki okullarda başladı.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın “Eğitim Kenti Tuzla” vizyonunda çocuklar sokak oyunları olimpiyatı ile akıl ve zeka oyunlarında ter döküyor. Tuzla Belediyesi 3. Sokak Oyunları Olimpiyatı, 22 okulda devam ediyor. Coşkulu ve heyecanlı yarışmalara sahne olan olimpiyat elemelerinde çocuklar, 5 ayrı kategoride yarışıyor. Tuzla Belediyesi 3. Sokak Oyunları Olimpiyatı’nda öğrenciler, top sektirme, seksek, ip atlama, mendil kapmaca ve sandalye kapmaca oyunlarını oynuyorlar. Öğrencilerin fiziksel becerilerinin ön plana çıktığı olimpiyatın finali 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı’nda gerçekleştirilecek.

TUZLA BELEDİYESİ 2. AKIL VE ZEKA OYUNLARI

Tuzla Belediyesi Bilgi Evleri’nin organizasyonuyla düzenlenen 2. Akıl ve Zekâ Oyunları da 26 ortaokulda elemeler yapılarak devam ediyor. Mangala, Koridor, Go, Reverse, Abalone, 9 taş, Pentago ve Hedef 5 olmak üzere 8 farklı kategoride yarışan çocuklar, her hamlede zekalarını konuşturarak rakiplerini eliyor. Tuzla Belediyesi 2. Akıl ve Zeka Oyunlarının finali 28-29 Nisan tarihlerinde Tuzla Belediyesi Bilim Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

TUZLALI ÇOCUKLAR GELENEKSEL VE MODERN OYUNLARDA EĞELENEREK YARIŞIYOR

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, olimpiyat ve oyunlara katılan çocukların hem geleneksel hem de modern oyunlarda eğlenerek yarıştığını vurguladı. Başkan Yazıcı, “Sokak oyunları bir çok yerde mazide kaldı. Bunun pek çok sebebi var ama biz Sokak Oyunları Olimpiyatları düzenleyerek çocuklarımızın geleneksel kültürümüzü öğrenmesini arzuluyoruz. Bir çok öğrencimiz hayatlarında ilk kez bu olimpiyatta sokak oyunları ile tanışıyor. Akıl ve zeka oyunlarında da çocuklarımızın pratik düşünen, hızlı karar alan ve doğru sonuca ulaşan, yaşıtlarıyla yarışma kültürü ve becerisini kazanan, stratejilerin yön verdiği değil stratejiler belirleyen bireyler olarak yetişmesine olanak sağlıyoruz” dedi.   

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yerel Haberleri