Tuzla Deniz Harp Okulu "Donanma Kupası" Peşinde

İstanbul Yelken Kulübü, organize ettiği Donanma Kupası Yat Yarışı, bu sene bayram coşkusuna sahne olacak. Yatların Gölcük-İstanbul mücadelesi için (…)

İstanbul Yelken Kulübü, organize ettiği Donanma Kupası Yat Yarışı, bu sene bayram coşkusuna sahne olacak. Yatların Gölcük-İstanbul mücadelesi için yelken basacağı 27 Eylül’de Deniz Kuvvetleri Preveze Deniz Zaferi ile kuruluşunun 933’üncü yılını birlikte kutlayacak.

“GERÇEK DENİZCİ DENİZDE OLUR”

“Gerçek denizci denizde olur” diyen Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Mesut Özel, “Günlük eğitimler bir yandan devam ederken ulusal ve sivil yarışlara da katılıyoruz. Deniz Kuvvetleri Kupası’na 10 takım ile katıldı. Bu kupada da 11 tekne ve 115 personel ile iddialıyız.” şeklinde konuştu.

>ELİMİZDEKİ İMKANLAR ABD’DE YOK

” Donanma kupası yarışını” İstanbul Yelken kulübünün organize ettiğini söyleyen Alay Komutanı Kurmay Kıdemli Albay Murat Cemal Girginer ise okulumuzda 26 tane yelkenli yat bulunuyor bunların 10 tanesi büyük diğer 16 tanesi küçük 3 tane daha yapımı başlandı. Önümüzdeki yaz kısmetse o 3 yatta elimizde olacağını zannediyorum. Çok şükür elimizdeki imkanlar Avrupa’da hatta Annapolis Amerika Deniz Harp okullarında yok. Bunu yerinde gittim gördüm. Sürekli olarak karşılıklı olarak çalışmaları yerinde incelemelerde bulunuyoruz.” şeklinde konuştu.

Haber : Yusuf SARAY

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yerel Haberleri