Turşulu Ördek tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Turşulu Ördek Nasıl Yapılır?

Turşulu Ördek nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Turşulu Ördek Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Turşulu Ördek nasıl hazırlanır, Turşulu Ördek yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Turşulu Ördek için Malzemeler:

iç pilav için : 1 baş soğan 50  gr tereyağı 1 çorba kaşığı kuş üzümü 1 su bardağı pirinç 1 kahve fincanı badem 1 çorba kaşığı fıstık tuz, karabiber yemek için : iki kilo lahana turşusu (veya lahana) 1 baş soğan 150  gr margarin kırmızı biber 150  gr tereyağ tuz, karabiber

Turşulu Ördek Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Önceden hazladığınız iç pilavı ördeğin içine doldurulup dikin.Derince bir tencereye, tereyağ ve margarin koyup, ince doğranmış soğanı hafifçe kavururken, küçük parçalara doğranmış lahana turşularını da ilave edip 15-20 dakika kadar daha kavurun.Ördeği lahanaların ortasına yerleştrin, baharatları ve suyunu ilave edip, 1.5 saat kadar ağır ateşte pişirin.Piştikten sonra bir tepsiye koyup, onbeş dakika fırınladıktan sonra servis yapın.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yemek Tarifleri Haberleri