Türkiye'nin kota kararından sonra ABD'den açıklama

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, yaptığı açıklamada 'Türkiye'nin vergi kararı üzücü ve yanlış yöne giden bir adım. Erdoğan ve Türkiye, Rahip Brunson'a çok haksız davrandı

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, yaptığı açıklamada 'Türkiye'nin vergi kararı üzücü ve yanlış yöne giden bir adım. Erdoğan ve Türkiye, Rahip Brunson'a çok haksız davrandı. Brunson serbest bırakılsa bile vergiler indirilmeyecek ' dedi.

 ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, rahip Brunson krizi ile ilgili yaptığı açıklamada, "Türkiye, Trump'ın kararlılığını test etmemeli" dedi.

"TÜRKİYE, TRUMP'IN KARARLILIĞINI TEST ETMEMELİ"

İşte Pence'in sosyal medyadan yaptığı açıklamalar:

Rahip Brunson Türkiye'de tutuklu masum bir insan ve hukuk kurallarına göre serbest kalması gerekir. Türkiye, Başkan Trump'ın kararlılığını test etmemeli. Trump, yurt dışında haksız yere tutuklanan Amerikalılar'ın Amerika'ya, eve dönmeleri konusunda kararlı.

"BRUNSON'UN SERBEST KALMASI İÇİN DUA ETMELİYİZ"

Başkan ve ben, Rahip Brunson'un serbest kalması ve ailesine, arkadaşlarına ve Amerika'daki kilisesine dönmesi konusunda kararlı olmaya devam edeceğiz. Her Amerikalı Rahip Brunson ve eşi Noreen için, inançlı Brunson'un eve dönmesi için dua etmeli.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri