Türkiye ile kriz çıkartacak hamle!

Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi, F-35'lerin Türkiye'ye teslimatının önüne engel olacak yeni bir tasarı sundu.

Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi'nin Tahsisat Komitesi, 690 milyar dolarlık savunma harcamaları yasa tasarısının ilk versiyonunu açıkladı. Tasarıdaki bir madde Türkiye'yi de ilgilendiriyor. 5. nesil savaş uçağı F-35'ler hakkındaki bu madde, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki F-35'lerin Türkiye'ye teslimatında kamu bütçesinden yararlanmasını yasaklıyor.

Söz konusu maddenin de içinde bulunduğu tasarı yasalaşırsa, F-35'lerin Türkiye'ye teslimatında yakıt veya pilotlar için harcama yapılması engellenmiş olacak.

TRUMP İMZALARSA YASA TASARISI YASALAŞMIŞ OLACAK

Komite'nin F-35'ler ile ilgili hazırladığı tasarının yasalaşması için önce Temsilciler Meclisi'nde ardından Senato'da onaylanması gerekiyor. İki tarafında onayı alındıktan sonra yasa tasarısı ABD Başkanı Donald Trump'a gönderilecek. Trump'ın imzalaması durumunda ise yasa tasarısı yasalaşmış olacak.

DONALD TRUMP'IN F-35 KARARI

Daha önce kısaca CAATSA olarak bilinen yani "ABD'nin Düşmanlarıyla Yaptırımlarla Mücadele Etme Yasası" çerçevesinde hazırlanan torba kanun, Trump tarafından onaylanmış ve F-35'lerin Türkiye'ye iadesi Kasım ayına kadar ertelenmişti.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri