Türkiye, Hakan ve Burak'la golü buldu

Euro 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri grup mücadelelerine Milli Takımımız Arnavutluk deplasmanında başladı. 15 yıl aradan sonra yeniden Milli Takım'ın başına geçen Şenol Güneş, yeni macerasının startını verdi.

Milli maç için geri sayım başladı. Arnavutluk karşısında EURO 2020'nin ilk mücadelesini verecek olan Türkiye, deplasmanda galibiyete odaklanacak. Yunus Mallı, Güven Yalçın, Burak Yılmaz, Cenk Tosun gibi isimlerin forvet hattında görevlendirilmek için bekleyeceği Arnavutluk Türkiye milli maçı, EURO 2020 H Grubu'nda sıralamaya ilk şeklini verecek. Peki, Arnavutluk Türkiye milli maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda? İşte, karşılaşma hakkında merak edilen bazı bilgiler...

MÜCADELE BAŞLADI

1. dakika Hakem yardımcılarıyla göz göze geldi, düdüğünü çaldı ve Arnavutluk başlama vuruşunu yaptı.

Mücadeleye her iki takım da oldukça tempolu bir şekilde başladı. Özellikle ev sahibi ekip Arnavutluk sert bir oyun oynamayı tercih etti. 10 dakikalık kısım geride kalırken önemli bir gol pozisyonu yaşanmazken, Millilerimiz daha çok kontra atak ve kontrollü oyun ile dengeyi sağlamaya çalıştı. Hücum hattında Burak ve Cenk Tosun hareketli oyunu ile Arnavutluk savunmasını şimdiye kadar bir hayli zorladı.

Karşılaşmanın 13. dakikasında Millilerimiz ilk kez kalabalık bir şekilde rakip kaleye yüklendi. Emre'nin şık pasında Burak Yılmaz topla buluşamadı. Seken topa Cenk Tosun hamle yaptı. Yine Burak ceza sahası çaprazında koştu. Topu içeriye çevirmek istedi ama meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

14. dakikada bu kez golü kaçıran taraf Arnavutluk oldu. Balaj yarı sahamızda savunma arkasına sarktı. Okay Yokuşlu iyi bir şekilde geriye koşarak rakibini yakaladı ve ceza sahası içerisinde kolay bir vuruş yapmaısnı önlendi. Pozisyonu önceden sezen Mert Günok da topun sahibi oldu.

20. dakikada Arnavutluk Ivan Balliu ile gole çok yaklaştı. Ancak kalecimiz Mert Günok başarılı bir şekilde bu tehlikeyi savuşturmayı başardı. Balliu savunma arakasına sarktı ve topla buluşmayı başardı. Bu pozisyonda Merih Demiral biraz ağır kaldı. Başakşehir ile bu sezon formunun zirvesine çıkan Mert başarılı bir şekilde kalesini terk etti ve pozisyonu savuşturmayı başardı.

Goool  21. dakika Burak Yılmaz. Türkiye Arnavutluk karşısında 1-0 öne geçti.

29. dakikada Cenk Tosun sarı kart gördü.

Maçta dakikalar 33'ü gösterdiğinde savunma arkasına atılan topta pozisyon arayan Arnavutluk hücum hattına, Merih Demiral yerinde müdahalesi ile topu taca gönderdi ve fırsat vermedi.

34. dakikada savunma arkasına atılan yüksek topta Kaan Ayhan'ın geç kaldığı topa Myrto Uzuni hareketlendi ancak istediği tek dokunuşu yapamadı. Milli Takımımızın savunma arkasına atılan topta rakip ekip sürekli tehlikeli ataklara girdi.

39. dakikada Ivan Balliu az önceki hareketinden dolayı sarı kart ile cezalandırıldı.

42. dakikada Okay Yokuslu az önce bir sakatlık nedeniyle saha kenarına alındı. Ancak önemli bir şey yok anlaşılan ve Okay Yokuslu tekrar sahada.

45+2 dakikada Arnavutluk takımında sarı kart gören oyuncu Ardian Ismajli.

İLK YARI SONA ERDİ...

İKİNCİ YARI BAŞLADI

46. dakikada Loro Borici Stadium stadında oynanan maçta Türkiye oyuncu değiştiriyor. Sahaya giren oyuncu Zeki Celik, sahayı terk eden oyuncu Gökhan Gönül.

47. dakikada Okay sarı kart gördü.

55. dakikada Hakan Çalhanoğlu gol attı. Türkiye 2-0 öne geçti.

***

MİLLİ TAKIMIMIZIN İLK 11'İ

Mert, Hasan Ali, Emre, Okay, Gökhan, Cenk, Hakan, Mahmut, Merih, Burak, Kaan

ARNAVUTLUK

Berisha, Veseli, Hysaj, Djimsiti, Mijah, Ramadani, Ergyrs, Xhaka, Grezda, Memushaj, Uzuni.

ŞENOL GÜNEŞ: "KAZANMAK İÇİN ÇIKACAĞIZ"

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Gruptan çıkmak istiyoruz, Avrupa Şampiyonası'na katılmak istiyoruz. O yüzden o rakip, bu rakip diye bakmayacağız. Bu maça da Fransa maçına da kazanmak için çıkacağız." dedi.

İşkodra kentindeki Loro Borici Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Güneş, her maça kazanmak için çıktıklarını söyledi. Arnavutluk'u yakından tanıdıklarını onların da kendilerini tanıdığını aktaran Güneş, rakiplerinin kadrosunda İtalya, Yunanistan ve İsviçre liginde oynayan futbolcular bulunduğunu hatırlattı.

Zor bir rakiple oynayacaklarını kaydeden Güneş, "Biz de iyi takımız. Güzel maç olmasını bekliyorum, kazanmak için oynayacağız." ifadelerini kullandı. 

Arnavutluk'un bütün maçlarının analizlerini yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Güneş, rakiplerinin defans ve ileride yetenekli ve tecrübeli oyunculara sahip olduğunu söyledi. 

Milli takımın ortak değer olduğunu söyleyen Güneş, heyecanının aynı ilk günkü gibi olduğunu belirtti. 

Grubun favorisi olarak gösterilen Fransa’ya karşı düşünceleri hakkında soru üzerine Güneş şu ifadeleri kullandı:

"Biz önce kendimizi iyi görüyoruz. Hepsinden 3'er puan almak istiyoruz. Rakiplerin gücünü veya güçsüzlüğünü ortaya koyan değerler var. O bizi ilgilendirmez. Sadece cuma akşamı maçı kazanmak için oynayacağız. İşin kolay olmadığını biliyoruz, rakibimize saygı gösteriyoruz. Yetenekli ve tecrübeli oyuncuları var. Ancak bizim kazanmaya da ihtiyacımız var. " 

Milli takımda genç oyuncuların bulunduğunu, hangi oyuncularla başlayacağına cuma günü karar vereceğini anlatan Güneş, "Ama çıkan her oyuncunun milli takıma hazır olduğunu düşünüyorum. Oyun formatı olarak maç içinde yine değişiklik yapabiliriz Ama başlangıç olarak en iyi silahları kullanmak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu. 

EMRE BELÖZOĞLU: "TEK BİR HEDEF İÇİN VARIZ, O DA 3 PUANLA AYRILMAK" 

Emre Belözoğlu da, milli takıma kendisini çağırdığı için teknik direktör Şenol Güneş'e teşekkür etti. 

Göğsünde şanlı bayrağı taşıdığı sürece hiç bir zaman heyecanının bitmeyeceğini dikkati çeken Belözoğlu, "Cuma akşamı bir gün futbolu bıraktıktan sonra, 50 yaşına da geldiğimde evimde otururken beni milli takıma çağırsalar aynı heyecanla gelirim. Milli takımın var olduğu her yerde var olmak benim için büyük bir şereftir. Bu konsantrasyonu Türk vatandaşı olarak hiç bir zaman kaybetmedim." ifadelerini kullandı. 

Milli takımda olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Belözoğlu, iyi rakiplere karşı oynayacaklarının farkında olduklarını, takımda hem genç hem de tecrübeli oyuncular bulunduğunu söyledi. 

Sahaya kim çıkarsa çıksın ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacaklarını kaydeden Belözoğlu, "Hazır durumdayız. Kim oynarsa oynasın, hepimiz burada tek bir hedef için varız. O da Cuma akşamı inşallah 3 puanla ayrılmak." diye konuştu.

ARNAVUTLUK TEKNİK ADAMI PANUCCİ: "SAĞLAM BİR DEFANSIMIZ VAR"

2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu'ndaki ilk maçında yarın A Milli Futbol Takımı'nı konuk edecek Arnavutluk Milli Takımı'nın teknik direktörü Christian Panucci, takımının iyi bir savunmaya sahip olduğunu söyledi. 

İşkodra kentindeki Loro Borici Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Panucci, fiziksel ve moral olarak maça hazır olduklarını belirterek, "Türkiye'nin santrforlarının tecrübeli olduğunu biliyorum. Ancak Arnavutluk'un savunması gayet iyi, Avrupa'nın en iyi liglerinde oynayan oyunculardan kurulu sağlam bir defansımız var." diye konuştu. 

Türkiye'nin güçlü bir takım olduğunu ancak futbolcularını her maça kazanmak için hazırladığını belirten Panucci, 90 dakika boyunca yüksek tempoda oynadıkları takdirde Türkiye'ye karşı galibiyet alabileceklerini kaydetti. 

Kaliteli oyuncularının bulunduğunu anlatan İtalyan teknik adam, ellerinden gelenin en iyisini yapıp profesyonelce oynayacaklarını ve maçı kazanmak istediklerini belirtti. 

Oyuncularının potansiyelinin farkında olduğunu vurgulayan Panucci, "Takımımızın Avrupa Şampiyonası'na kadar katedeceği çok yol var." dedi. 

Türk futbolunun çok ilerlediğini ifade eden Panucci, Roma'da forma giyen Cengiz Ünder'in çok iyi bir oyuncu olduğunu ancak yarınki karşılaşmada oynamayacağından için memnun olduğunu kaydetti. 

Arnavutluk Milli Takımı kaptanı Elseid Hysaj da, Türk santrforların seviyesindeki oyuncularla İtalya'da oynadıklarını belirterek, "Onlara karşı oynamaya hazırız." ifadesini kullandı. 

Basın toplantısının ardından Arnavutluk Milli Futbol Takımı yarınki karşılaşma öncesi son idmanını yaptı.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Spor Haberleri