Türkiye Futbol Federasyonu Nwakaeme'nin Kırmızı kartını neden iptal edemedi

İbrahim Şahin

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Trabzonspor'un Anthony Nnaduzor Nwakaeme'nin kartı için yaptığı itirazı reddetti.

Denizlispor ile oynanan Türkiye Kupası maçında hakem Ali Şansalan, 95. dakikada Anthony Nwakaeme'ye Lopes ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldıktan sonra sarı kart göstermişti. Sağ ayak bileğine net bir darbe alan Nijeryalı oyuncu rakibe kart beklerken kendisine gösterilen karta itiraz edince ikinci sarıdan kırmızı görerek oyun dışı kalmıştı. Maçın ardından soyunma odası koridorlarında Trabzonsporlu yöneticilere, "Hatalı karar verdim, üzgünüm" itirafında bulunan hakem Şansalan'ın, bu ifadelerini raporuna da yazdığı söylenmesi üzerine . Trabzonspor kulübü hukuk kurulu vakit kaybetmeden Ali Şansalan'ın Nwakaeme'ye haksız kart gösterdiği gerekçesi ile Tahkim Kurulu'na resmi itirazda bulunmuştu tüm spor kamu oyunda beklenti kartın iptal edileceği ve yarın oynanacak olan fenerbahçe maçında yerini  alması bekleniyordu

Trabzonspor kulübü Futbolcularının haksız bir şekilde oyundan atıldığını, karşılaşmanın hakeminin de bunu kabul ettiğini ifade ederek bordo-mavililer, bu yanlışlığın giderilmesi konusunda Türkiye Futbol Federasyonu’nun kapısını çaldı ancak tüm beklentilerin aksine Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, maçtan bir gün önce Trabzonspor'un, oyuncusu Anthony Nwakaeme'nin kırmızı kart cezasıyla ilgili yaptığı itirazı reddettiğini açıkladı.

TFF'den yapılan açıklamada, Trabzonspor'un, futbolcusu Nwakaeme yönünden yaptığı itirazının kurul tarafından esastan reddine oybirliği ile karar verdiğini bildirdi.

PEKİ TFF ANTHONY NWAKAEME'NİN CEZASINI NEDEN KALDIRMADI?

Bu karar tüm spor kamuoyunun beklentisi Anthony Nwakaeme'nin kırmızı kart cezasının iptal edileceği yönündeydi çünki buna benzer daha öncede kararlar verilmişti sanırım futbol federasyonu bu konum zaman ve durum itibariyle böyle bir karar almak zorunda kalmıştır. Sebebide Trabzonspor kulubü ve Fenerbahçe kulübü arasında yaşanan gerginlikler ve kart iptalinin Fenerbahçe maçı öncesine denk gelmesi. Federasyonun kartın iptal edilmesiyle oynanacak olan mç öncesi tansiyonun artacağı tartışmaların büyüyeceğini düşünerek böyle bir karar almış oldu. Yani anlıacağınız cesaret edip doğru kararı veremeyip haksızlığı ortadan kaldıramamış oldu.

Yorum Yap
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.