Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, asgari ücrete gelen zammı anlattı, mesaj verdi: "Yüzde 30 zam aldık, Aralık ayında enflasyonun üzerine çıkarız"

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Temmuz ayında 5 bin 500 TL'ye yükseltilen asgari ücret zammının detaylarını anlattı. Yapılan zammın ara bir artış olduğuna dikkat çeken Başkan Atalay," yüzde 30 aldık. Aralık ayı geldiği zaman ne kadar kayıp varsa onları almadan ne masaya oturur, ne de o işe müsaade ederiz. Enflasyonun üstüne çıkarız." dedi.

Türkiye'de milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret, Temmuz ayından itibaren geçerli olmak üzere yüzde 30 artırılarak 4 bin 253 TL'den net 5 bin 500 TL'ye yükseltildi. Özellikle yapılan ara zammın nasıl yapıldığı süreci hakkında Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, açıklamalarda bulundu.

Habertürk'te Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek programında konuşan Ergün Atalay asgari ücret zammının yapılması süreci hakkında konuştu.

"CUMHURBAŞKANINDAN RANDEVU İSTEDİK, BİZE RANDEVU VERDİ"

Başkan Atalay," İlk asgari ücret artışıyla ilgili açıklama 16 Mart'ta AK Parti Grup Başkanvekili yaptı. 18 Mart'ta Çanakkale'de kardeşimize sordum. Dedi ki, 'ileride olabilir' diye laf etti. Sonra 'Sayın Bakanım böyle bir şey var mı' dedim. Bakan 'Aralık'ta' dedi. Her ayın 4'ünde enflasyon açıklanıyor. Her ay açıklanan ayda bize verin eşel mobil gibi diye. Mart, Nisan, Mayıs geçti. Cılız sesler çıkıyor. Sokak, pazar, marketteki işçinin alım gücünün düştüğünü görüyorum. Sonra 16 Haziran'da Cumhurbaşkanından randevu istedik. O gün Soma'dan 153 işçi çocuğu geldi. Onlara Türk İş'te konuşma yapacağım. O arada sayın Cumhurbaşkanımız bize randevu verdi. Televizyonlarda altyazı geçiyor. Çıktım basın mensuplarının önüne olanı anlattım. 'Cumhurbaşkanımıza problemleri anlattım' dedim." diye konuştu.

"TÜRK-İŞ'İN KIRMIZI ÇİZGİSİ YÜZDE 30 DEDİM"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine 'Çalışma Bakanım yurda dönsün, konuşalım, sana haber veririz' dediğini ifade eden Atalay," Aradan 1 hafta geçti, bizi çağırdılar. Aynı komisyonu yolladık oraya. İşveren sendikası başkanı, bakanım ve ben oradayım. Bakan Bey 'Fiyat artışları ortada, bir şey yapmamız lazım, ne düşünüyorsun' dediler. Türk İş üyelerinin yüzde 3'ü asgari ücret alıyor. Bu DİSK'te de böyle, Hak İş'te de böyle. Ben sayın Bakan'a 'enflasyonu istiyorum' dedim. Oturduk, aradan zaman geçti. Ertesi gün bir daha oturduk. Son noktada 'Sayın Cumhurbaşkanı İspanya'dan dönüyor, İstanbul'a gidelim' dendi. 'Türk İş'in kırmızı çizgisi yüzde 30' dedim. Özel sektör ben masaya oturmam diyor. Ben de oturmazsam nasıl çıkacak bu asgari ücret? Mecburuz, kanun var. Asgari ücret yeterli mi, değil, davul çalınır mı, değil. Bu bir ara zam. 50.47 aldık Ocak ayında. Kimseden duymadım 'Türk İş iyi yaptı' diye." ifadelerini kullandı.

"BURADA YÜZDE 30 ALDIK"

Zammın açıklanması ve komisyonun toplanma süreci hakkında bilgi veren Atalay şunları söyledi: "İstanbul'da Bakana 'Ben yüzde 25'e masaya oturmam' dedim. İşverenin başında Özgür Bey var. 'Sizinle masaya oturur, bedel ödelim' diyor. Süper bir şey değil ama bu geçiş döneminde yapılan bir şey. İşvereni de ikna ettik. 100 kişi işten atılmıştı. Cumhurbaşkanı telefonla aradı, 'Bayram yaklaşıyor bunları işe alın' dedi. Burada yüzde 30 aldık. Aralık ayı geldiği zaman ne kadar kayıp varsa onları almadan ne masaya oturur, ne de o işe müsaade ederiz. Enflasyonun üstüne çıkarız. Bizim yapacağımız masayı işvereni oturtmaktı. İşveren oturmasaydı o zam çıkmazdı."

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

Finans Haberleri