Türk Hava sahasının Süleymaniye Uçuşları için Kapatıldı! Bölgede terör hareketliliği nedeniyle hava sahası kapatıldı!

Terör faaliyetlerinin bölgede yoğunlaşması sebebiyle Irak- Süleymaniye'ye giden uçaklar Türkiye'den geçemeyecek.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada terör örgütü PKK'nın Süleymaniye'deki faaliyetlerinin yoğunlaşmasına ve gerek bölgedeki gerekse havaalanından geçiş yapan vatandaşların güvenliğinin tehdit edilmesi sebebiyle 3 Nisan itibariyle Türk hava sahası Süleymaniye Havalimanı'na uçuş gerçekleştirmeyecek.

TÜRK HAVA SAHASI KAPATILDI

5 Nisan 2023, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç’in Türk Hava Sahasının Süleymaniye Uçuşları İçin Kapatılması Hakkındaki Soruya Cevapladı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada;

Türk hava sahası, Irak Süleymaniye Uluslararası Havalimanı’nı iniş/kalkış için kullanacak hava araçlarının kullanımına 3 Nisan itibarıyla kapatılmıştır.

Söz konusu karar, Süleymaniye’de PKK terör örgütünün faaliyetlerinin yoğunlaşması, terör örgütünün havalimanına nüfuz etmesi ve böylece uçuş güvenliğinin tehdit edilmesi çerçevesinde alınmıştır.

İlk aşamada 3 Temmuz 2023 tarihine kadar geçerli olması öngörülen karar, anılan tarihe kadar yakından izleyeceğimiz gelişmeler ışığında tekrar gözden geçirilecektir.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

İlgili Haberler

6 Nisan 2023 Perşembe hava durumu! Meteoroloji uyarıyor! Şiddetli yağışlar nedeniyle o illerde sel ve su baskını yaşanabilir!

Gündem Haberleri