Trendyol, Hepsi Burada, Gitti Gidiyor'u geride bırakacak! YouTube videolarından alışveriş dönemi başlıyor!

YouTube, Shopify işbirliği ile video üzerinden alışveriş yapmayı mümkün hale getiriyor. Bu özellik sayesinde popüler online alışveriş platformlarına bir yenisi daha eklenecek.

Özellikle Trendyol başta olmak üzere bir çok online satış platformu son dönemlerin en çok tercih edilen alışveriş noktaları haline geldi.

Birçok dijital içerik üreticisi, sosyal medya hesaplarından paylaştığı link ile tüketicileri alışveriş sitelerine yönlendiriyor. YouTube, yeni iş birliği sayesinde videodan alışveriş yapmayı mümkün kılacağını açıkladı.

YOUTUBE VE SHOPİFY ORTAKLIĞI

YouTube Shopify ile yeni bir entegrasyon başlattığını duyurdu. Perakende satıcılar için e-ticaret hizmeti olarak görev yapan Shopify, içerik üreticilerin ürünleri YouTube’dan satmasına izin verecek.

YouTube’daki içerik oluşturucuları videonun açıklama veya yorum kısmına bağlantı ekleyebilir ve sizi bir web sitesine yönlendirebilir. Fakat Shopify sayesinde, mağazalardaki ürünleri YouTube’dan ayrılmadan kontrol edebileceksiniz.

ABD’deki kullanıcılar tarafından denenecek olan yeni YouTube alışveriş deneyimi, doğrudan ödeme özelliği sunacak. Bu sayede videodaki bağlantıya tıklayarak ürünü görebilecek ve satın alabileceksiniz.

CANLI YAYINLARDA DA GEÇERLİ

YouTube’un açıklamasına göre, canlı yayınlara ürün etiketlemek de mümkün olacak. Bu özelliklerin ülkemizde ne zaman kullanılacağı ise belirsizliğini koruyor.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

Teknoloji Haberleri