Trabzon'da azalan korona vakaları yükselişe geçti. Vali Ustaoğlu vatandaşları uyardı!

Koronavirüsün uyarı verdiği illerden olan Trabzon'da, tüm önlemlere rağmen vaka artışları devam ediyor. Vaka sayılarında son 3 haftadır bir azalma söz konusuydu. Ancak son 3 gündür vaka sayılarında artış yaşanması tedirginliğe yol açtı.

Koronavirüs renk haritasında gözler uyarı veren kırmızı renkli illerde... Kırmızı illerden biri olan Trabzon'da son 3 gündür vaka sayılarında artış yaşanması tedirginliğe yol açtı. Son 3 haftaya bakıldığında vaka sayılarında kısmen de olsa azalma söz konusuydu. Ancak son 3 günlük veriler yeniden tedirgin etmeye başladı.

TRABZON VALİSİ: REHAVETE KAPILMAYIN!

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, vaka sayılarıyla ilgili yaptığı açıklamada verilerin tedirgin edici olduğunu belirterek, halkı rehavete kapılmamaları konusunda uyardı. Ustaoğlu, alınan tedbirlere değindi ve İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda gerekli önlemlerin alındığına vurgu yaptı. Bu kapsamda Trabzon il merkezi ve ilçelerinde işlek cadde ve meydanlarda ‘Yoğunlaştırılmış Tematik Denetim' gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen çalışmalar, 3 bin 200 personelin katılımı  yürütüldü.

"MASKE DUYARLILIĞI İYİ ANCAK YETERLİ DEĞİL"

Denetimlere katılan Vali Ustaoğlu vatandaşlara uyarılarda bulunarak,  kentin biran önce kırmızı renkten mavi kategoriye geçmesini gerektiğinin altını çizdi. Ustaoğlu, “İçişleri Bakanlığımızın genelgeleri doğrultusunda ilimizin farklı noktalarında tüm ilçeleri ile birlikte dinamik tematik denetimlerimize devam ediyoruz. Vatandaşımızın maske konusundaki duyarlılığını iyi düzeyde olduğunu görüyoruz ama bu yetmiyor özellikle açık alanlarda bu konuda çok büyük bir sıkıntımız yok ama kapalı alanlarda maalesef bizim de kontrolde zorlandığımız, takipte zorlandığımız kapalı alanlarda, evlerde aile içi buluşmalar var. Bu konuda tekrar uyarımızı yapmak istiyoruz. Bu konuda dikkatli olmamız lazım” diye konuştu.

Koronavirüsle mücadelenin titizlikle devam ettiğini belirten Ustaoğlu, vatandaşlara duyarlı olmaları konusunda çağrı yaptı. Ustaoğlu, tedbirlerin dikkatle uygulandığını söyledi ve "Hep birlikte bu Korona ile savaşı kazanacağız. Birbirimize yardımcı olmamız lazım” ifadelerini kullandı.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İç Haberler Haberleri