Toyga Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Toyga Çorbası Nasıl Yapılır?

Toyga Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Toyga Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Toyga Çorbası nasıl hazırlanır, Toyga Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Toyga Çorbası için Malzemeler:

1/3 su bardağı nohut Yarım  bardak dövme 5  bardak su 3 çorba kaşığı un 1.5  bardak yoğurt 4 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı nane Yeterince tuz 6 kişilik

Toyga Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Nohut ve dövmeyi 2  bardak su ile bir gün önceden ıslatın. Kalan suyu katıp basınçlı tencerede yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1 saat pişirin. Unu başka bir kapta yoğurtla ezip içine pişme suyundan birkaç  kaşık koyarak ılıtın. Yoğurtlu karışımı tencereye azar azar eklerken, çorbayı sürekli karıştırın. Tuzu katıp 10 dakika pişirin. Yağı tavada eritip naneyi ekleyin. Birkaç kez çevirip ocaktan alın ve çorbanın üzerine gezdirin.

Toyga Çorbası 2. tarif
Toyga Çorbası için Malzemeler:

1 bardak buğday 1 bardak nohut Su Terbiyesi için: 1 kase yoğurt 2 kaşık un 1 adet yumurta yarım limon suyu Sokareci için: 1 adet soğan 1 kaşık tereyağı 100  gr. kavurma

Toyga Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Nohudu ve buğdayı akşamdan ıslatın; ertesi gün bol suda haşlayın. Tencereye sıcak su koyup üzerine haşlanmış buğday ve nohudu alın. Bu arada terbiyesi için yoğurt, un, yumurta ve limon suyunu çırpın. Üzerine soğuk su sonra da sıcak su koyup tekrar çırpın. Terbiyeyi tencereye karıştıra karıştıra ekleyin, kaynamaya bırakın. Sokaracı için tavaya tereyağını ve ince kıyılmış soğanı alıp soteleyin. Üzerine en son doğranmış kavurmayı katın. Kavurma kızarınca altını kapatın. Kaynayan çorbanın üzerine döküp ocaktan alın.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yemek Tarifleri Haberleri