Totalitarizm ne demek, TDK'ya göre Totalitarizm kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Geçmiş olay gelişmelerden esinlenerek adlandırılmış bazı kelimeler vardır. Totalitarizm karşımıza sıkça çıkan bu kelimelerdendir. Totalitarizm ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Totalitarizm kelimesinin anlamını en doğru şekilde öğrenebilmeniz için bu bilgilendirici makaleyi sizler için toparladık.

Sosyal yaşamın devinimi içinde birçok kelimeye maruz kalırız. Bazılarının anlamlarını bilirken bazılarını ilk kez duyduğumuz için akıllarımızda soru işareti belirir. Peki Totalitarizm ne demek? Totalitarizm TDK sözlük anlamı ne demektir? İşte merak ettikleriniz ve daha fazlası.

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi totalitarizm kelimesi. Peki totalitarizm ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre totalitarizm nedir, totalitarizm kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

Totalitarizm kelimesini hayatımızın her alanında, sosyal medya da, televizyon da dergi veya gazete okurken karşılaşacağımız sık kullanılan kelimeler arasında. Totalitarizm kelimesinin anlamı ile birlikte kökeni ve doğru yazılışı ile örnek cümlelere buradan ulaşabilirsiniz.

TOTALİTARİZM NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Totalitarizm kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Totalitarizm kelimesi Fransızca kökenlidir.

TDK'ya göre totalitarizm kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Totaliter rejim ve kuram

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Ne, Nedir Haberleri