Toplu taşıma ücretlerinde dikkat çeken fark! CHP'li belediyelerde pahalı, AK Partili belediyelerde daha uygun!

Seçim süreci boyunca toplu taşımayı İstanbul'da ucuzlatacağını söyleyen Ekrem İmamoğlu, vaadini unuttu. İmamoğlu'nun belediye başkanlığı sürecinde toplu taşımanın ücreti üçe katlandı. AK Partili belediyelerde toplu ulaşıma ödenen ücretin, CHP'li belediyelere göre daha uygun olduğu görüldü.

Millet İttifakı tarafından 2019 yılında yapılan seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim vaatleri arasında ucuz toplu taşıma vaat etmişti. İmamoğlu görevde olduğu süreçte ulaşıma yaptığı zamla gündem oldu.

İSTANBUL'DA TOPLU ULAŞIM ÇOK MALİYETLİ

Özellikle 2019 yılında 3,5 lira olan tam elektronik bilet ücreti, 2023 yılının Ocak ayında 9,90 liraya, öğrenci elektronik bilet ücreti 4,83 liraya yükseltildi.

ANKARA VE İZMİR'DEKİ DURUM FARKLI DEĞİL

CHP tarafından yönetilen Ankara'da 15 Ocak itibariyle toplu ulaşımda 6.5 lira olan tam bilet, 9,50 TL, 3.5 olan öğrenci bileti 4.75 TL'ye 90 TL olan öğrenci abonman ücreti ise 90 TL'den 140 TL'ye yükselecek. İzmir’de ise toplu ulaşımda tam biniş ücreti 7,50 TL’den öğrenci biniş ücretini ise 2,54 TL’den uygulanıyor.

AK PARTİLİ BELEDİYELERDE TOPLU TAŞIMA DAHA UCUZ

AK Partili belediyelerde ise toplu ulaşıma yapılan sınırlı derecedeki zamlar dikkat çekiyor. Özellikle ulaşım ücretinin CHP'li belediyelere göre daha uygun olduğu görülüyor.

Konya’da tam elektronik bilet 4.50 liradan, öğrenci bileti 2,5 liradan uygulanıyor. Kayseri’de tam 6,5 lira, öğrenci 2,90 lira olarak ücretlendirilirken Bursa’da ise tam 6,50 lira, öğrenci 3 liradan ulaşım imkanı buluyor. Maliyetlerin hemen hemen aynı olduğu düşünülürse bu farkın sebebi vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

Gündem Haberleri