THY, Çin seferlerini ay sonuna kadar durdurdu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nı açıklamasının ardından, Türk Hava Yolları Çin seferlerini tedbiren Şubat ayı sonuna kadar durdurduğunu açıkladı.

Türk Hava Yolları, koronavirüsü nedeniyle Çin Halk Cumhuriyeti seferlerini Şubat ayı sonuna kadar durdurduğunu açıkladı.

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Koronavirüsü kaynaklı durumu tüm ulusal ve uluslararası otoriteler ile temas halinde takip etmekteyiz. Bu doğrultuda; Pekin, Guangzhou, Şangay ve Xian şehirlerine düzenlediğimiz seferlerimizi Şubat ayı sonuna kadar durduruyoruz. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz" bilgisini paylaştı.

KONUYA DAİR İLK AÇIKLAMAYI BAKAN KOCA YAPMIŞTI

Bakan Koca, sabah yaptığı basın toplantısında şu sözleri söylemişti ve THY'nin sefer iptaline ilişkin ilk açıklamaları kendi ağzından yapmıştı.

Açıklamaları ise şu şekilde:

"Sayıların giderek artması nedeniyle Çin’den gelen uçuşları Çarşamba gününden itibaren ay sonuna kadar durdurulması kararını aldık. Ay sonu itibariyle devam edip etmeyeceği konusu değerlendirilecek.Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tedbiren karantina altındaki vatandaşlara televizyon, internet, gazete gibi zaman geçirebilecekleri her türlü imkanı sağladıklarını söyledi." açıklamalarında bulunmuştu.

"NE OLURSA OLSUN TEDİRGİN OLMAYIN"

"Okullar açıldığı için tedirgin olunmamalı ve hazırladığımız broşürler incelenmeli. Japonya, Tayvan, Tayland, Hong Kong, Singapur, Güney Kore ve Malezya'dan gelenlere yönelik termal kamera uygulamasına başlanacak.Şu an yaptığımız test 4 saate inebiliyor. Sonuç 4 saatte çıkabiliyor 24 saate kadar da uzayabiliyor. Belki sonraki günlerde daha hızlı sonuç verebilen bir haber verebiliriz." yönünde ifadelerini iletmişti.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri