Thodex Kurucusu Fatih Faruk Özer Türkiye'ye getirildi!

Arnavutluk'ta yakalanan Thodex kurucusu Fatih Faruk Özer Türkiye'ye teslim edilmek üzere İstanbul'a getirildi.

Dünya'nın en büyük kripto vurgunu olarak Chainalysis 2021 verilerinde yerini alan ve İnterpol'de dahil tüm dünyada kırmızı bültenle aranan Thodex kurucusu Fatih Faruk Özer Türkiye'ye teslim edilmek üzere İstanbul'a getirildi. Arnavutluk Tiran- İstanbul seferini yapan uçakla saat 10:10 sıralarında Türkiye'ye getirilerek İstanbul Emniyeti tarafından teslim alındı. Sağlık kontrollerinden geçirilecek olan Özer İstanbul Emniyetine götürüldü.

ARNAVUTLUK MAHKMESİ İADE KARARI VERDİ

Geniş güvenlik önlemleriyle Türkiye'ye getirilen Fatih Faruk Özer Arnavutluk Mahkemesinde yargılanmış ve Türkiye'ye iade edilmesi talebini reddetmişti. Ancak Arnavutluk Yüksek Mahkemesi Özer'in itirazını reddederek kararı bozmuş ve Özer'in Türkiye'ye iadesine karar vermişti. Yüksek Mahkeme Özer'in "suç örgütü kurmak" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçları nedeniyle yargıladı.

DÜNYA'NIN EN BÜYÜK VURGUNU

Nisan 2021 yılında Thodex yatırımcılarının sisteme erişememesi sonrası binlerce yatırımcı mağdur edilerek 356 milyonluk vurguna imza attı. İnterpol'de dahil tüm dünyada kırmızı bültenle aranan Özer dünyanın en büyük vurgununu yaptığı biliniyor. 1994 doğumlu olan Faruk Fatih Özer 391 bin kişinin hesap cüzdanlarını boşaltarak Arnavutluk'a kaçmıştı.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

İlgili Haberler

Milli Savunma Bakanı Hulusu Akar: Terör belasından asil milletimizi kurtaracağız!
YSK 28.Dönem milletvekili seçimleri için kesin aday listesini açıkladı! İşte il il parti parti kesin aday listesi...
Süleyman Soylu, "Emniyet içerisinde yeni bir paralel yapılanma var"dedi! CHP'li Murat Bakan'ı sert bir dille uyardı! "Bedeli ağır olur!"

Gündem Haberleri