Terörist Başı Öcalan İçin Ayaklanma Çağrısı

Ülkemizde HDP’lilerin ardından Irak’ta Barzani bölgesinde de terörist başı Abdullah Öcalan için, ‘Sayın Öcalan’a Özgürlük’ ismiyle kampanya başlatıldı.

Ülkemizde HDP’lilerin ardından Irak’ta Barzani bölgesinde de terörist başı Abdullah Öcalan için, ‘Sayın Öcalan’a Özgürlük’ ismiyle kampanya başlatıldı.
 
Barzani bölgesinde terörist başı Abdullah Öcalan için, ‘Sayın Öcalan’a Özgürlük’ ismiyle kampanya başlatıldı. 

“BARIŞ İÇİN ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK”

Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi üyesi Perwin Eziz, “Barış ve demokratikleşme sürecinin müzakereler yoluyla yasal bir biçimde devam edebilmesi için Önder Öcalan’ın içinde bulunduğu koşulların düzeltilmesi ve özgürlüğünün sağlanması gerekiyor” dedi. Terör örgütü PKK’nın lideri Öcalan’ın 16 yıldır Türkiye’de “esaret altına alındığını” söyleyen Eziz “Buna karşı Kürt halkının, özgürlük hareketinin ve Önderinin büyük bir direniş içerisindedir. Şartsız ve koşulsuz olarak Öcalan’ın özgürlüğünü talep ediyoruz” şeklinde hadsiz açıklamalarda bulundu.

ÖCALAN İÇİN SERHİLDAN ÇAĞRISI

“Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi” üyesi Eziz “Diyalog ve müzakere süreci yasal bir sürece bağlanmalı. Önder Öcalan’ın diyalog sürecinde farklı kesimlerle görüşmesi için imkânlar sağlanmalı. Öcalan’ın özgürlüğü için eylemlerin tüm şehir ve ilçelere yayılması gerekiyor” diyerek Türkiye’deki PKK sempatizanlarına 6-8 Ekim Kobani olaylarına benzer yıkıcı ve bölücü eylemlerin yapılması çağrısında bulundu.

KCK’DAN EYLEME DESTEK!

 Bir diğer ayaklanma/eylem çağırısı da KCK’dan geldi. KCK’dan yapılan açıklamada da, İmralı’da hiçbir zaman tecridin kalkmadığını ve “Kürt Halk Önderi” olarak niteledikleri teröristbaşının serbest bırakılmaması halinde hiçbir şekilde bu tecridin kalkmış sayılamayacağı belirtilerek, ‘Önderliğimizin özgürlüğü özgürlüğümüzdür - Her yerde serhildanlar geliştirilmelidir” denildi.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri