Terbiyeli Kefal Balığı tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?

Terbiyeli Kefal Balığı nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Terbiyeli Kefal Balığı Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Terbiyeli Kefal Balığı nasıl hazırlanır, Terbiyeli Kefal Balığı yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Terbiyeli Kefal Balığı için Malzemeler:

1,5 kg kefal 2 adet soğan 3 adet patates 2 adet limon ½ kereviz 1 kaşık un 3 diş sarımsak 1 adet defne yaprağı 3 adet yumurta sarısı 1 adet havuç maydanoz ½  bardak zeytinyağı tuz karabiber

Terbiyeli Kefal Balığı Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Soğan, kereviz ve havucu temizleyip minik minik kıyın bir tencerede defne yaprağı ve zeytinyağıyla kavurun. Üzerlerine kıyılmış maydanoz serpin, sarımsağı ekleyin. 2dk daha kavurarak unu karıştırın. Kıvamı gelince 5 bardak su ekleyin; tuzunu ayarlayıp kaynamaya bırakın. Balığı temizleyin birer kişilik parçalar halinde enine bölün ve bir tepsiye yerleştirin. Patatesleri soyup doğrayın; bunları da balıkların aralarına dizin. Tuz karabiber ve kıyılmış maydanoz serpin. Pişen sebzeleri suyu ile birlikte balıkların olduğu tepsiye aktarın, içine bir miktar daha su ekleyerek orta ateşte kaynatmaya devam edin. İçinde iki  bardak kadar su kalana kadar kaynatın. (30dk) Yumurta sarılarını bir kaba kırın içine 1 adet limon sıkın, çırptığınız bu karışıma 1 bardak su ekleyip tekrar çırpın ve balıkların üzerine yayın. 1taşım daha kaynatarak ocaktan aldığınız balıkları limon dilimleri ile süsleyerek servis edin.

Tereyağlı Balık Buğulama tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?

Tereyağlı Balık Buğulama nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir?  Tereyağlı Balık Buğulama Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Tereyağlı Balık Buğulama nasıl hazırlanır, Tereyağlı Balık Buğulama yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Tereyağlı Balık Buğulama için Malzemeler:

1 kg balık(uskumru, hamsi ya da sardalya) 2 kaşık tereyağı 1,5 kaşık margarin 1 fincan su maydanoz tuz

Tereyağlı Balık Buğulama Yemek Tarifi Hazırlanışı:

İçleri temizlenmiş balıkları yıkayıp bir tepsiye dizin. Suyunu tuzunu ayarlayarak kapağını kapatın ve hafif ateşte 20dk pişirin. Pişen balıkları servis tabağına çıkararak maydanoz serpin. Erimiş yağları gezdirin ve sıcak olarak servis edin.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yemek Tarifleri Haberleri