Temiz: Ön Seçim Bizi Partililerimizle Buluşturdu

CHP Milletvekili Aday Adayı Halit Temiz 29 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek olan ön seçim ile ilgili olarak bir değerlendirme yaptı.

Ön seçim çalışmaları sürecinde 1.Bölge’de bulunan 14 ilçede de yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Temiz, bu sayede partililerimizle, dostlarımızla daha yakın olma ve birlikte hareket etme imkanı bulduk. CHP bu ön seçimden güç kazanarak çıkacak diyor.

Seçimin demokratik bir tavır olması dolayısı ile; tek adamın seçici olduğu, padişahlık dönemlerinin canlandırılmaya çalışıldığı şu dönemde, çok daha özel bir anlam ifade ettiğini belirterek; “Ön seçim partimizin aday adayları için de önemli bir şans. Partiye yıllarca emek vermiş, mücadele etmiş, kendini kabul ettirmiş birçok arkadaşımızın bu yolla adaylaşarak meclise gireceğine inanıyorum. Tabanın seçerek meclise gönderdiği milletvekillerimizin, parti içindeki ağırlıkları da ona göre olacaktır. Diğer taraftan, milletvekillerimiz kendisini meclise gönderen bölgeye hizmet etmek, seçim bölgesi ile daha yakın olmak durumunda kalacaklardır. Bu da sorunların daha hızlı çözüme ulaşması için etkili rol oynayacaktır.

Ön seçimin bir başka boyutu da bizi partililerimizle buluşturması ve vizyonumuzu genişletmesi oldu. Bir çoğumuz yerel siyaseti, ilçemizle sınırlandırıyor, komşu ilçelerle, bölgemizle yeterince yakınlık kurmuyor, kopuk kopuk hareket ediyorduk. Ama Anadolu yakasını kapsayan İstanbul 1.Bölge’de 14 ilçe var ve her aday adayı oy alabilmek için bu ilçelerin tamamı ile ilişki içinde olmak zorunda. İçinde bulunduğumuz süreçte de bu aynen böyle yaşanıyor. Dolayısı ile çemberimizi genişletmiş, partililerimizle çok daha geniş anlamda yakınlıklar kurmuş, kucaklaşmış durumdayız.

Daha sonraki seçimlerde de, ön seçim uygulamasının olacağını düşünürsek; artık yerel politikacıların da siyaset yaparken çok daha geniş bir alanda, partilileriyle ve vatandaşlarla ilişki içinde olmayı düşüneceklerini, buna zorunlu kalacaklarını; bu durumun da partimize olumlu anlamda yansıyacağını söyleyebilirim” dedi.

Halit Temiz 7 Haziran’daki seçimlerle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede de; “AKP hükümranlığı bu seçimlerde sona erecektir. Ayan beyan ortada duran yolsuzluklar, gelir dağılımındaki adaletsizlik, kadın cinayetleri, yargı ve basının baskı altına alınması, ayırımcılık, adam kayırma, padişahlık özlemleri, dış politikadaki fiyaskolar, eğitim sisteminin çökmesi, işçinin – emeklinin – memurun – esnafın içinde bulunduğu çıkmaz, vatandaşların kredi kartı aracılığıyla borç batağına sürüklenmesi ve daha birçok önemli ayrıntı AKP’nin çöküşünü kaçınılmaz kılmıştır.

Tüm bu yaşananlar, Cumhuriyetimizin kurucusu CHP’nin önem ve anlamını çok daha net bir şekilde açığa çıkarmıştır.

Gerçekten de Türkiye’yi bu kaos ortamından çıkaracak tek kurum Cumhuriyet Halk Partisi’dir.” şeklinde konuştu.

Kaynak : Pendik Gazetesi

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yerel Haberleri