TBMM Başkanı Şentop uyardı! 2020'ye geri mi dönüyoruz? "Kapalı alanlarda maske takmakta fayda var"

TBMM Başkanı Şentop'un, "Hastalığın seyri hafif gitse de bulaşma sayısında yine artış var" şeklinde açıklama yapması, "2020'ye geri mi dönüyoruz?" sorularını da beraberinde getirdi.

Geçtiğimiz gün, Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde belediye tarafından gerçekleştirilen 3. Geleneksel Karacakılavuz Keşkek Şenliği'ne katılım gösteren TBMM Başkanı Mustafa Şentop, festivalin açılışını gerçekleştirdi. Bu esnada önemli açıklamalarda bulunan Şentop,koronavirüs vaka sayılarında artış yaşandığını belirterek "Her ne kadar salgındaki hastalığın seyri biraz hafif gitse de yine de bulaşma sayısında artış var. Onun için toplu taşımalarda ve kapalı alanlarda maske kullanmak gibi hususlara dikkat etmekte fayda var" dedi.

"RİAYET ETMEKTE FAYDA VAR"

Koronavirüs salgınında yenilemenin söz konusu olabileceğine dikkat çeken Şentop, "Yavaş yavaş salgın şartları da iyileşiyor diyorduk fakat biliyorsunuz yine sayıca artış var. Her ne kadar salgındaki hastalığın seyri biraz hafif gitse de bulaşma sayısında yine de artış var. Onun için yine bazı hassasiyetlerimizi öne çıkarmak, mesafe ve hijyene dikkat etmek, mümkünse toplu ve kapalı alanlarda maske kullanmak gibi hususlara riayet etmekte fayda var. Çok zor iki yıl geçirdik, Allah bir daha o günleri göstermesin bizlere" ifadelerini kullandı.

"SONBAHAR GİBİ YENİDEN MASKELERİMİZİ TAKMAYA BAŞLAYABİLİRİZ"

Salgına ilişkin geçtiğimiz günlerde Biontech üreticisi bilim insanı Uğur Şahin de, "2020 yılında bana sorulduğunda, 'Bu virüs en az 10 yıl bizimle olur.' demiştim. Buna alışmak zorundayız. Buna karşı yapacağımız iki yol var: Bir tanesi aşıları benimsemek. Sonbahara doğru maske kullanımları yeniden gündeme gelecek. " ifadelerini kullanmıştı.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

İlgili Haberler

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: "TBMM ve milletimizin iradesine sahip çıkıyoruz”

Sağlık Haberleri