TBMM Başkanı Mustafa Şentop: "TBMM ve milletimizin iradesine sahip çıkıyoruz”

Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi görüşmelerine katılarak milletvekilleri ile biraraya gelen TBMM Başkanı Mustafa Şentop, milletvekillerinin sorularının yanıtladı. Yasama dokulmazlığı ile ilgili açıklamalara yer veren Şentop, "Milletvekilleri görüyorum, eylem eylem gezip, belirlemiş olan tedbirleri milletvekilliği aracılığıyla kırmak içim milletvekili dokunulmazlığı kullanılıyor." dedi.

2023 Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi görüşmelerine katılarak milletvekillerinin sorularını yanıtlayan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, yasama dokunulmazlığı ile ilgili konuştu. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Şentop, “Milletvekilliği dokunulmazlığı illegal eylemlerde değil, terör örgütünün ve teröristi övücü eylemlerin önüne koyuyor. Polise karşı direniş unsuru olarak milletvekilini kullanmak da milletvekilinin itibarıyla, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin itibarıyla bağdaşmayan bir unsurdur” dedi.

"MİLLETİMİZİN İRADESİNE SAHİP ÇIKIYORUZ"

Sözlerine devam eden Şentop, "Milletvekilleri görüyorum, eylem eylem gezip, belirlemiş olan tedbirleri milletvekilliği aracılığıyla kırmak içim milletvekili dokunulmazlığı kullanılıyor. Bizim buna sahip çıkmamız isteniyor. Asla böyle bir şey olamaz. Türkiye Büyük Millet Meclisi ve milletimizin iradesine sahip çıkıyoruz” ifadelerini kullandı.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

İlgili Haberler

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: "Büyük Türkiye idealine 21 yıldır omuz veren AK Parti'nin kuruluş yıl dönümünü tebrik ediyorum"
TBMM Başkanı Şentop uyardı! 2020'ye geri mi dönüyoruz? "Kapalı alanlarda maske takmakta fayda var"
TBMM Başkanı Şentop, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylık tartışmalarına son noktayı koydu: 2023 seçimlerinde ikinci defa aday olacaktır

Gündem Haberleri