Taze Bakla Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Taze Bakla Çorbası Nasıl Yapılır?

Taze Bakla Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Taze Bakla Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Taze Bakla Çorbası nasıl hazırlanır, Taze Bakla Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Taze Bakla Çorbası için Malzemeler:

10  adet taze bakla 1 küçük soğan 3 çorba kaşığı süzme yoğurt 1 yumurta dereotu zeytinyağı ve tereyağ tatlı kaşığı salça

Taze Bakla Çorbasi Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Baklaları tahta üzerinde incecik kıyın, diğer tarafta tencerede 1 küçük soğanı yağla beraber kavurup salçayı ekleyin daha sonra kıyılmış baklaları ilave edip biraz sote edin ve 1 su bardağı sıcak suyuda katıp baklaların pişmesini sağlayın. Bu arada çukur bir kapta yoğurt, 1 yumurta, 3 çorba kaşığı unu ve dereotunu da katıp karışımı hazırlayın. Diğer tarafta pişmekte olan baklalar yumuşayınca üzerine 4 su bardağı kadar daha suyu ilave ederek tam kaynamaya yakın yoğutlu olan karışımıda ekleyip kısık ateşte karıştırarak pişmesini sağlayalım.Biraz dinlendikten sonra üzerine pul biber ilave ederek servis yapalım.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yemek Tarifleri Haberleri