Tavuk Suyu Çorba tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Tavuk Suyu Çorba Nasıl Yapılır?

Tavuk Suyu Çorba nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Suyu Çorba Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Tavuk Suyu Çorba nasıl hazırlanır, Tavuk Suyu Çorba yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Tavuk Suyu Çorba için Malzemeler:

1  adet Tavuk ½   paket arpa şehriye ½ limon 1  adet yumurta yeterince tuz

Tavuk Suyu Çorba Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Orta boy bir tavuk temizlenip, yıkandıktan sona bir buçuk litre kadar suda pişene dek ( 25 dakika kadar) haşlanır. Daha sonar tavuk çıkarılır ve kaynamakta olan suya şehriye atılır, on dakika kadar kaynatılıp ocak kapatılır. Çorba ılındıktan sonar limon suyu ve yumurta sarısı çırpılarak terbiye yapılır ve azar azar çorbaya ilave edilir. Yeterince tuz konulur. Not : Tavuğun beyaz etlerinden çorbanın içine didiklenerek konursa daha lezzetli olur.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yemek Tarifleri Haberleri