Tasavvuf ne demek, TDK'ya göre Tasavvuf kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Geçmiş olay gelişmelerden esinlenerek adlandırılmış bazı kelimeler vardır. Tasavvuf karşımıza sıkça çıkan bu kelimelerdendir. Tasavvuf ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Tasavvuf kelimesinin anlamını en doğru şekilde öğrenebilmeniz için bu bilgilendirici makaleyi sizler için toparladık.

Türkçe zengin dil çeşitliliğine sahip olmasından dolayı günlük hayatta anlamını bilmediğimiz kelimeleri sık sık cümle içinde kullanırız. Kullandığı kelimelerin anlamlarını merak edenler meraklarını gidermek için araştırma yapıyor. Tasavvuf ne demek? Tasavvuf TDK sözlük anlamı ne demektir? sizler için araştırdık….

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi tasavvuf kelimesi. Peki tasavvuf ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre tasavvuf nedir, tasavvuf kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

TASAVVUF NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Tasavvuf kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Tasavvuf kelimesi Arapça kökenlidir.

TDK'ya göre tasavvuf kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Tanrı'nın niteliğini ve evrenin oluşumunu varlık birliği anlayışıyla açıklayan dinî ve felsefi akım
- Kur'an'da önerilen ve peygamberin hayatında uygulamaları görülen hayat tarzını yaşama gayreti, İslam gizemciliği

TASAVVUF CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIMI

- Bu dil derindir ve birçok tasavvuf deyimleri ile zengindir de!

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Ne, Nedir Haberleri