Tasannu ne demek, TDK'ya göre Tasannu kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Çok zengin bir dil olan Türkçe'mizde anlamını bilmediğimiz bir çok kelime bulunmaktadır. Tasannu az da olsa karşımıza çıkan kelimelerdendir. Tasannu ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Tasannu kelimesinin anlamını en doğru şekilde öğrenebilmeniz için bu açıklayıcı makaleyi sizler için toparladık.

Binlerce kelimeyi haznesinde barındıran Türkçe'de bazı kelimelerin anlamları bilinmediği için internet arama motorlarında araştırılıyor. Peki bu kelimelerden biri olan Tasannu ne demek? Tasannu TDK sözlük anlamı ne demektir? Merak edilen ve araştırılan detaylar haberimizde...

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi tasannu kelimesi. Peki tasannu ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre tasannu nedir, tasannu kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

TASANNU NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Tasannu kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Tasannu kelimesi Arapça kökenlidir.

TDK'ya göre tasannu kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Bir şeyi olduğundan daha değerli gösterme, yapmacık

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Ne, Nedir Haberleri