Tanklar Darmık Dağı'na Girmek İçin Emir Bekliyor

Zeytin Dalı Harekatı’nın 12. gününde Türk jetleri ve obüslerle yoğun ateş altına alınan Darmık Dağı’na gitmek için tanklar emir bekliyor.

Zeytin Dalı Harekatı’nın başlatıldığı Gülbaba köyünde tankçı birlikler Darmık Dağı’na harekat için bekliyor. Namlusunda ‘Zeytin Dalı’ yazan tanklar emir ile beraber Darmık Dağı’na ilerleyecek. Harekatta büyük önem taşıyan Darmık Dağı geceden beri yoğun bombardımana tutuluyor. Havadan ve karadan bombalanan Darmık Dağı eteklerinde bekleyen Mehmetçik, tanklar ile beraber dağın zirvesine ilerleyecek.

EMİR BEKLİYORLAR

Şanlıurfa'dan gelen ve Gülbaba köyünde bekleyen tankçı birliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Tank üzerinde emir bekleyen bir askerin, bir vatandaşın elindeki Türk bayrağını öpmesi vatandaşları gururlandırdı.

Öte yandan, ÖSO askerlerinin Cengel köyünü ele geçirdikleri ve terör örgütü PYD/ PKK mensuplarının savaşmadan kaçtıkları öğrenildi.

SINIRA SEVKİYAT SÜRÜYOR

Afrin'e yönelik gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatında havadan ve karadan terör yuvaları bombalanıyor. Bir taraftan terör örgütü mensuplarını temizleme harekatı sürerken diğer taraftan Türk Silahlı Kuvvetlerinin bölgeye sevkiyatı sürüyor. Mehmetçik Darmık Dağı ile Hatay Hassa arasındaki sınıra sevk ediliyor.

Sınıra sevk edilen askerleri taşıyan otobüsler konvoylar halinde bölgeye intikal ettiriliyor. Sevk edilen komandolar belirlenen noktalardan harekata katılacak.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri