Tahılı simit nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta tahıllı simit tarifi

2020'nin ikinci gününde Gelinim Mutfakta'da yılın Tahılı simit yapılacak. Gelinlerin yapacağı tahılı simit ise çeyrek altını almalarını sağlayacak. İşte tahılı simit tarifi.

Tahılı simit malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta da yarışan gelinlerin bugünkü yemeği Tahılı simit oldu. Peki hangi gelin çeyrek altını alacak? İşte Tahılı simit malzemeleri

 Tahıllı Simit Tarifi İçin Malzemeler

  • 2, 5 su bardağı tam buğday unu
  • 1/2 (yarım) su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı maya

Üzeri için

  • Çorba kaşığı keçiboynuzu özü
  • 1/2 (yarım) çay bardağı ılık su
  • Bolca susam

Tahıllı Simit Tarifi Yapılışı

  1. Tam buğday ununu bir kaba alıp havuz şeklinde açalım. Ortasına ılık sütü balı ve mayayı koyup aktife edelim.
  2. Daha sonra unun üstüne tuz koyarak yoğuralım. Hamur toparlandıktan sonra 40 dk mayalıyalım.
  3. Mayalama işleminden sonra elinizde simit şekilini verelim keçiboynuzuözü ve ılık suyu bi tabakta açalım yaptığımız simitleri suya bandırıp susama bulayalım. Ayçekirdeği içi de kullanabilirsiniz ayrı bi lezzet veriyor sonra tepside 10 dk daha mayalayalım ve 180 derece fırında 20 dkkada pişirdim. Fırından fırına değişebilir lütfen kızarınca alın afiyet olsun

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yemek Tarifleri Haberleri