Süzme Mercimek Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?

Süzme Mercimek Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Süzme Mercimek Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Süzme Mercimek Çorbası nasıl hazırlanır, Süzme Mercimek Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Süzme Mercimek Çorbası için Malzemeler:

8 su bardağı et suyu 4 kahve fincanı yeşil mercimek 4 kahve fincanı un 5 çorba kaşığı tereyağ tuz, biber

Süzme Mercimek Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Mercimeği ayıklayıp, yıkadıktan sonra üzerini örteecek kadar su koyup hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin, azar azar kaynar et suyu ilâve ederek, süzgeçten geçirin. Yağ ile unu 1-2 dakika kavurup et suyu ile beraber süzgeçten geçirilmiş mercimeği ilave edin. Tuz, biber koyup, sürekli karıştırarak on dakika kadar kaynatın. Kızarmış ekmekle servis yapın.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yemek Tarifleri Haberleri