Sütlü Enginar Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?

Sütlü Enginar Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü Enginar Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Sütlü Enginar Çorbası nasıl hazırlanır, Sütlü Enginar Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Sütlü Enginar Çorbası için Malzemeler:

5 adet konserve enginar 4 bardak süt 3 bardak tavuk suyu 1 kaşık un 1fincan zeytinyağı 2diş sarımsak 1 çay kaşığı kırmızı biber tuz

Sütlü Enginar Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Suyunu süzdüğünüz konserve enginarları tavla zarı formunda doğrayın. Zeytinyağını bir tencerede kızdırıp kıyılmış sarımsakla enginarları 1-2 dk kavurun. Üzerlerine unu serpiştirip tekrardan kavurun, unun kokusu çıksın. Bu karışıma azar azar sütü dökün. Unun topaklanması geçince de tavuk suyunu karıştırın(bulyon kullanabilirsiniz). Çorba kaynayınca ocaktan alıp mikserden geçirin. Biberle süsleyerek sıcak olarak servis edin.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yemek Tarifleri Haberleri