Süper Lig'de kalan maçlar seyircili oynanacak mı?

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Süper Lig'de kalan maçların seyircili oynanıp oynanmayacağına açıklık getirdi.

Koronavirüs pandemisinin ardından tekrar başlayan Süper Lig'de maçların salgın tehlikesi geçene kadar seyircisiz oynanacağı söylenmişti. Seyircisiz futbol takımlar için oldukça zor geçerken, taraftarların da tribün hasretini giderek arttırıyor. Milliyet Gazetesine konuşan TFF Başkanı Özdemir konuyla ilgili, "Lig'de kalan dört maçın yanı sıra Türkiye Kupası finalini de seyircili oynatmak istedik. Ancak bu şartlarda mümkün değil." açıklamasını yaptı. 

Nihat Özdemir, gelişmelere ve vakalara bakıldığında seyircili oynamanın mümkün olmadığını söylerken, “Kalan üç maçın yanısıra Türkiye Kupası finalini de seyircili oynatma düşüncemiz vardı. Maalesef bunu askıya almak zorunda kaldık. Seyircili oynatabilmek için sağlık bakanlığımızın da izni gerekiyor. Gelişmelere ve vakalara bakıldığında bu mümkün gözükmüyor.“ ifadelerini kullandı.

"TÜM KULÜPLERE CEZA YAĞDIRIYORUZ"

Maçların seyircili oynanmasının yanı sıran maske kullanımına ilişkin de konuşan Özdemir, "Bakın, ortada görünen bazı gerçekler var... Bu maçlar oynanmadan önce tüm kulüplere virüs ile ilgili alınacak tedbirleri içeren bir kitapçık gönderdik. Görüyoruz ki bu uyarılara ve önlemleri dikkat eden yok. Maçlara bakın, kimler maske takmıyor? 22 futbolcu, iki teknik adam ve üç hakemin dışından herkes maske takacak. 27 kişi maskesiz olacak, diğerleri maskeli. Yedekler, protokol tribünde oturanlar, sahadaki top toplayıcılar, polisler ve güvenlikçiler bu kurala uyacaklar. Ancak uyan yok. Tüm kulüplere ceza yağdırıyoruz.” diye konuştu.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Spor Haberleri