Sultanbeyli saldırısını PKK Üstlendi: 6 Kişi Gözaltında

Sultanbeyli saldırısında son dakika gelişmesi yaşandı, Bomba İmha Şube Müdürü Beyazıt Çeken'in şehit edilmesi olayında 6 kişi gözaltına alındı. Saldırıyı PKK üstlendi.

Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü Beyazıt Çeken şehit edilmesinin ardından dün gece Sultanbeyli'de terör örgütünün gençlik yapılanmasına yönelik operasyon düzenlendi. 6 kişi gözaltına alındı. Ayrıca 3 teröristin öldüğü saldırıları terör örgütü PKK üstlendi.

SALDIRIYI HPG ÜSTLENDİ

Hain saldırıların ardından bugün terör örgütü PKK'dan bir açıklama geldi. Sultanbeyli'deki intihar saldırısı ve ardından polise açılan ateşi terör örgütü PKK'nın silahlı kanadı HPG üstlendi.

Ölü ele geçirilen saldırganlardan biri 1990 Bingöl doğumlu, "Harun Raman" kod adlı Burak Boğakan'dı. Emniyet kaynakları bu kişinin 6 yıldır örgüt kırsalında faaliyet gösterdiğini belirtmişlerdi.

Örgüt, saldırganların kimliklerini de açıkladı. Diğer isimler; Muş doğumlu "Botan Canfeda" kod adlı Deniz Uçkun ve Ağrı doğumlu "Erdal Nuda" kod adlı Erdal Yıldız.


TWITTER'DAN HALK SAVUNMA BİRLİĞİ ÜSTLENMİŞTİ AMA...

Sultanbeyli'deki hain saldırıyı Twitter'dan Halk Savunma Birliği adlı bir örgüt de üstlenmişti. Daha önce İstanbul Kağıthane'de Adımlar dergisinin bürosunda meydana gelen ve 1 kişinin öldüğü bombalı saldırı da aynı hesap tarafından sahiplenilmişti. Ölen 3 teröristin örgüte bağlı 'Ölümsüzler Taburu'ndan olduğu savunuldu.

Terör örgütünün açıklamasında, sosyal medyada yapılan üstlenmelerin ise PKK'yla ilgisi olmadığı belirtildi.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yerel Haberleri