Sultan Mahmut Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?

Sultan Mahmut Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Sultan Mahmut Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Sultan Mahmut Çorbası nasıl hazırlanır, Sultan Mahmut Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Sultan Mahmut Çorbası için Malzemeler:

1çay bardağı kırmızı mercimek, 1 adet soğan, 1 adet havuç, 1 adet patates, 1 adet kabak, 1 adet kereviz, 1 kaşık salça, 50 gr tereyağı, sıcak su

Sultan Mahmut Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Mercimeği yıkayıp süzün. Sebzeleri küp küp doğrayın. Yağı eritin soğanı kavurun mercimeği ekleyip 2 dk daha kavurun. Doğradığınız sebzeleri aktarıp 5 dk daha kavurun ve salçasını katın. Alabildiğine sıcak su katıp kaynamaya bırakın. Sebzeler yumuşayınca ocağın altını kapatın. Sıcak olarak servise sunun.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yemek Tarifleri Haberleri