Stereofoni ne demek, TDK'ya göre Stereofoni kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Hayatımız boyunca çok farklı kelimelerle karşılaşmakta ve anlamını araştırmaktayız. Stereofoni karşımıza sıkça çıkan bu kelimelerdendir. Stereofoni ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Stereofoni kelimesinin anlamını en doğru şekilde öğrenmeniz için bu bilgilendirici makaleyi sizler için toparladık.

Sosyal yaşamın devinimi içinde birçok kelimeye maruz kalırız. Bazılarının anlamlarını bilirken bazılarını ilk kez duyduğumuz için akıllarımızda soru işareti belirir. Peki Stereofoni ne demek? Stereofoni TDK sözlük anlamı ne demektir? İşte merak ettikleriniz ve daha fazlası.

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi stereofoni kelimesi. Peki stereofoni ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre stereofoni nedir, stereofoni kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

STEREOFONİ NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Stereofoni kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Stereofoni kelimesi Fransızca kökenlidir.

TDK'ya göre stereofoni kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Kaydedilen veya radyo ile yayımlanan sesleri, ses kaynaklarının mekândaki dağılımına uygun olarak iletme tekniği, stereo

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Ne, Nedir Haberleri