Spoiler ne demek? Spoiler vermek nedir?

Spoiler ne demek? Spoiler vermek nedir? sorusu son günlerde internet arama motorlarında sıkça araştırılmakta. Bizler de sizler için konuya ilişkin detayları haberimizde derledik. İşte Spoiler ne demek? Spoiler vermek nedir? sorusuna en net yanıt...

Son günlerde popüler kelime olan spoiler İngilizce'den Türkçe'ye çevrilmiştir. Türkiye'de daha çok spoiler vermek şeklinde kullanılan kelime sosyal medyada sıklıkla karşılaşılıyor. Genellikle izlenmeyen bir film hakkında spoiler verilmesi kişilerin canını sıkabiliyor, filmi izleme hevesini kaçırabiliyor. Peki Spoiler ne demek? Spoiler vermek nedir?

SPOİLER NE DEMEK?

Bir kitabın, ve ya filmin  daha önce okumamış ya da henüz seyretmemiş kişilere anlatılması spoiler olarak geçer.  Spoiler; bir eserin konusu veya detayları hakkında bilgi veren; eser okunmadan, dinlenmeden veya izlenmeden önce öğrenilmesi durumunda alıcının eser ile ilgili düşüncelerini veya alacağı hazzı etkileyebilecek açıklama veya ipucu. Spoiler, "bir şeyin değerini veya miktarını azaltan ya da tamamen yok eden" anlamında yakın dönemde Türkçeye yerleşmiş İngilizce kökenli bir sözcüktür.

Bir eserin izleyici/okuyucu/dinleyici tarafından eğlenceli bulunması, erken öğrenilen detaylar ve eleştiriler ile çoğu zaman zorlaşır. Örneğin, bir sinema filminde senaryodaki dönüm noktalarının ya da şaşırtıcı sonun henüz izlenmeden öğrenilmesi, seyircinin filmden alacağı potansiyel zevki büyük oranda azaltır. Bu yüzden bu tip yazıların başına, eseri henüz görmemiş olan insanların yanlışlıkla okuyup öğrenmesini engellemek amacıyla spoiler uyarı ibareleri konulur.

SPOİLER VERMEK NE DEMEK?

Spoiler vermek, bir filmi henüz izlemeyen ve ya bir kitabı henüz okumamış birine eser hakkında net bir ipucu vermektir. Örneğin, Game of Thrones filmini izlediniz, ve filmi izlemeye henüz fırsat bulamamış arkadaşınıza filmin en kilit sahnelerini anlatırsanız ona spoiler vermiş olursunuz.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Hayat ve Yaşam Haberleri