Sosyal medya kanunu nedir? Sosyal medya düzenlemesi maddeleri

Türkiye'nin önemli gündem maddelerinden olay sosyal medya düzenlemesi konusunda önemli bir gelişme yaşandı. AK Parti Grubu tarafından TBMM'ye sunulan sosyal medya kanunun içeriği ve maddeleri belli oldu. Peki Sosyal medya kanunu nedir? Sosyal medya düzenlemesi maddeleri neleri içeriyor. Detaylar haberimizde...

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve eşine yönelik hadsiz saldırıların ardından gündeme gelen sosyal medya düzenlemesi için ilk adım atıldı. AK Parti Grubu tarafından TBMM'ye sunulan kanun teklifinin detayları belli oldu. AK Parti Grup Başkan vekili Özlem Zengin kanun teklifini detaylarını açıkladı. Bu doğrultuda Sosyal medya kanunu nedir? Sosyal medya düzenlemesi maddeleri neler? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

SOSYAL MEDYA KANUNU NEDİR?

AK Parti tarafından sosyal medyanın düzenlenmesi için sunulan düzenlemedir. Bu düzenleme ile sosyal medyadaki hakarete ve küfre son vermek amaçlanıyor. Öte yandan düzenlemenin meclis tatile girmeden önce yasalaşması için çalışmalar sürüyor. Düzenlemenin muhalefete de sunulması ve görüşünün alınması planlanıyor.

SOSYAL MEDYA DÜZENLEMESİ MADDELERİ

AK Parti Grup Başkan Vekili Özlem Zengin, sosyal medya düzenlemesine ilişkin olarak günlük 1 milyondan fazla erişim sağlayan sosyal ağ sağlayıcılarının Türkiye'de temsilci bulundurmasının zorunlu olacağını söyledi.

İşte sosyal medya düzenlemesinin diğer maddeleri:

- Türkiye'de temsilci bulundurmayan sosyal ağ sağlayıcılarına 5 aşamalı yaptırım uygulanacak. Bu yaptırımlar sırasıyla 10 milyon TL, 30 milyon TL idari para cezaları, reklam yasağı ve ve en son bant daraltma cezası olacak.

- Sosyal medya ağ sağlayıcıları Türkiye'de temsilcilik oluşturacak.

-Sosyal medya ağ sağlayıcılarının temsilcileri gerçek veya tüzel kişi olabilir. Gerçek olacaksa ise  Türk vatandaşı olacak.

- Bir şahıs kişilik haklarıyla ilgili bir ihlal olduğunu düşünüyorsa mahkemeye gitmeden önce başvuru merkezine başvurusunu iletecek. 48 saat içinde olumlu veya olumsuz bir cevap verilecek.

-Temsilci bulundurulmazsa  kurum başkanlığı sulh ceza hakimliğine başvurarak yüzde 50 bant daralma sonrasında ise yüzde 90 bant daraltma cezası verilebilecek. Bant daralma kararı verilirse erişim sağlayıcılar da 4 saat içinde bu kararı yerine getirmekle mükellef olacaklar.

-Ağ sağlayıcısından zararın tazmini istenebilecek. Kişilik hakkı ihlalinde 5 milyon TL ceza uygulanacak.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri