Son dakika: Türkiye ile Azerbaycan'ın müttefiklik anlaşması Meclis'e sunuldu!

Son dakika! Türkiye ile Azerbaycan ilişkilerinin resmen müttefiklik düzeyine çıkarılmasını öngören Şuşa Beyannamesi Meclis'e sunuldu.

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanlığı’ndan gönderilen Türkiye Cumhuriyeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Arasında Müttefiklik İlişkileri Hakkında Şuşa Beyannamesi, TBMM Başkanlığına ulaştı.

Teklif; TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un imzasıyla Dışişleri Komisyonu’na havale edildi.

AZERBAYCAN MECLİSİ'NDE ONAYLANDI

Azerbayacan Millet Mecilisi'nde ise Şuşa Beyannamesi onaylandı. Meclis tarafından yapılan açıklamada, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki müttefik ilişkilerine dair oluşturulan Şuşa Beyannamesi’nin onaylanmasına ilişkin yasa tasarısının bugün Azerbaycan Milli Meclisi’nin oturumunda kabul edildiği ifade edildi.

"BİZE ENGEL OLMAK İSTEYENLERE EN DOĞRU CEVAP"

Oylamadan sonra konuşan Milletvekili Samet Seyidov,  “Bize engel olmak, müdahaleyle bize problem çıkarmaya çalışan güçlere ise en doğru ve tutarlı cevaptır. Şuşa Beyannamesi, Azerbaycan devletçilik tarihinin en önemli belgelerinden biri olarak değerlendirilmelidir” şeklinde konuştu.

ŞUŞA BEYANNAMESİ NEDİR?

Şuşa Beyannamesi, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 15 Haziran 2021’de Azerbaycan’ın başkenti Şuşa’da imzalanmıştı. Bu ortak beyanname birlikte Azerbaycan ve Türkiye askeri ve savunma alanında ortak işbirliği içerisinde hareket edebilmesini sağlayacak.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

Gündem Haberleri