Son dakika... Sağlık Bakanlığı'ndan Sinovac'ın korona aşısına ilişkin açıklama: Analiz çalışmalarına başlandı

Son dakika haberi... Sağlık Bakanlığı, Çinli Sinovac firmasının CoronaVac isimli aşısının analiz çalışmalarına başlandığını açıkladı. Ayrıca aşılara yapılan analiz çalışmaları da görüntülendi. İşte o anlar...

Son dakika haberi... 30 Aralık 2020 yılında Çinli Sinovac firmasından Türkiye'ye getirilen ve Sağlık Bakanlığı tarafından analizleri sürdürülen CoronaVac aşısına ilişkin Sağlık Bakanlığı açıklama yaptı. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada  rutin kalite kontrol süreçlerine uygun olarak çalışmaların  gerçekleştirildiği belirtilerek "Analizler ile aşının raf ömrü boyunca, firma tarafından tanımlanan koşullarda saklanması ve uygulanması halinde sahip olması beklenen kalite, etkililik ve güvenilirliğinin kontrolü yapılıyor. Analiz sürecinde, aşının formülasyon yapısının değişip değişmediği kontrol ediliyor. Aşının, üretimden gelen özelliklerinin korunduğu, beklenilen etkiye sahip olacağı ve güvenli olduğu bu süreç sonunda tespit ediliyor. En az 14 gün sürecek testlerin ardından uygun bulunması halinde, aşıya TİTCK tarafından 'Acil Kullanım Onayı' verilerek kullanıma sunulacak"  ifadelerine yer verildi.

"TÜM AŞILAR ANALİZ EDİLMEKTEDİR"

Açıklamada son olarak şunlar kaydedildi:

"Sağlık Bakanlığı aşı takviminde yer alan ve ülkemizde ruhsatlandırılan tüm aşılar bu laboratuvarlarda analiz edilmektedir. Aşılar dışında tıbbi biyolojik ürünler dahil tüm ilaçlar, enteral beslenme ürünleri ve tıbbi mamalar, tıbbi cihazlar, insan vücuduna temas eden biyosidal ürünler ve kozmetiklerin kalite kontrol testleri de yine bu laboratuvarlarda yapılmaktadır"

OLUMLU OLURSA ACİL KULLANIM ONAYI VERİLECEK

Aşının testleri olumlu sonuçlanırsa acil kullanım onayı verilecek. Daha sonra ise aşılar sağlık çalışanlarının ardından riski gruplara uygulanacak.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Sağlık Haberleri