Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin'in görüştü

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefon görüşmesi sona erdi. Görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Görüşmenin ardından yapılan açıklamada "Kapsamlı müzakereler için çabalarımız için sürecek" ifadeleri kullandı.

RIA haber ajansının aktardığına göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in telefon görüşmesi başladı.

İki liderin görüşmesinde Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarını ele alması bekleniyor.

SÖZCÜ KALIN DUYURMUŞTU

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın dün yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Putin'le görüşeceğini bildirmişti. Sözcü Kalın, "Acil ateşkes için Türkiye üzerine düşeni yapmaya hazır" dedi.

Kalın, "Rus tarafının müzakere masasına şans vermesi gerekiyor. Ne mesaj vermek istiyorlarsa verildi. Daha fazla zarar verilmemeli. Masada müspet sonucun çıkmasına müsaade etmeleri gerekiyor" ifadelerini kullandı.

UKRAYNA İÇİN DİPLOMASİ TRAFİĞİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün, Rusya-Ukrayna savaşı ile ilgili olarak AB Konseyi Başkanı Michel ile

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Rusya ile Ukrayna arasında barışın yeniden tesisi için ellerinden gelen tüm çabaları sürdüreceklerini kaydetti.

KANADA BAŞBAKANI İLE GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün, Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile de görüştü. Görüşmede Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı dahil bölgesel meseleler ve son gelişmeler ele alındı.

UKRANYA DEVLET BAŞKANI İLE ZELENSKIY İLE GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 Mart'ta Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile yaptığı görüşmede Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarını ele aldı.

Zelenskiy, Erdoğan görüşmesine ilişkin sosyal medya hesabından "İstikrarlı desteği için Türkiye'ye minnettarız" açıklamasında bulundu.

​​​​​​​

ERDOĞAN-JOHNSON GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan 4 Mart tarihinde İngiltere Başkanı Boris Johnson ile telefonda görüştü.

Görüşmede, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının derhal sonlandırılması ve acilen ateşkese gidilmesi için çaba göstermeyi sürdürdüklerini ifade ederek, Türkiye'nin terörle mücadelede NATO müttefiklerinden samimi destek beklentisini yineledi.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

Gündem Haberleri