LGBT destekçileri için atölye açmışlardı! İçişleri Bakanlığı, Nilüfer Belediyesi için harekete geçti!

İçişleri Bakanlığı, LGBT destekçileri için atölye açan Bursa Nilüfer Belediyesi'ne araştırma/ ön inceleme başlatıldığı duyurdu.

CHP'li Nilüfer Belediyesi, LGBT bireyler için belediye bünyesinde açmış olduğu "Toplumsal Cinsiyet Atölyesi"nin büyük tepki gördü. Gündem olan atölye sonra İçişleri Bakanlığı, konuyla ilgili harekete geçtiğini duyurdu.

İNCELEME BAŞLATILDI

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Nilüfer Belediyesi’nin LGBTİ için özel dayanışma merkezi açtığına ilişkin haberlerin basında yer alması, kamuoyuna yansıması üzerine Bakanlığımızca, Nilüfer Belediyesinde araştırma/ ön inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verdi.

TOPLUMSAL CİNSİYET ATÖLYESİ NEDİR?

Toplumsal Cinsiyet Atölyesi için Nilüfer Gençlik Meclisi'nin sosyal medya hesaplarında "LGBTİ+ bireylere (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) hizmet vermesi yönü ile Türkiye’de bir belediye bünyesinde kurulan ilk dayanışma merkezi olma özelliğini taşımaktadır"

"Nilüfer Gençlik Meclisi olarak TOG Vakfı'ndan gelecek eğitimcilerle birlikte Toplumsal Cinsiyet Atölyesi gerçekleştireceğiz. Toplumsal cinsiyetle ilgili kavramları, normları interaktif olacak bu atölyemizde öğreneceğiz ve tartışacağız" şeklinde paylaşımlar yapıldı.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

Gündem Haberleri